Ung ugle forsvundet: -Som en nål i en høstak

En af Joan Dusi - kendt som Uglemors - ugler er fløjet væk. Det kan være akut.

Udgivet Opdateret

Siden den 25. december har den kun ni måneder gamle ugle Sally fra Næsby, Odense, været væk. På grund af manglende jagterfaring kan hun potentielt synge på sidste vers, fortæller uglens Ejer Joan Dusi til Newsbreak.dk.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hun, der er kendt i området som uglemor bag Ugleriget, har selv fredag morgen været ude for at lede efter sin savnede ugle. Desværre endnu en gang uden held. “Som en nål i en høstak”, siger hun selv.

– Jeg er sikker på, hun er her i området, for hun er både for stresset og for afkræftet til at flyve langt væk, men der er meget natur og mange træer i området, så hun kan være mange steder, siger Dusi, der har travet moseområdet bag ved Skrænten, Gærdet og Bakkeskråningen tynd.

Netop det område er det sted, hvor Sally senest er blevet set. Det var Joan selv, der kom i nærkontakt med ungfuglen. Det lykkedes dog trods ihærdigt forsøg ikke at lokke Sally til sig, der nærmest i sidste sekund pludselig blev forskrækket og fløj bort.

Hør efter kragerne

Fyns Politi efterlyste på sin Twitter-konto Sally for nogle dage siden, og blandt andet derfor er der stor bevågenhed omkring den savnede ugle. Sally forsvandt fra en flyvetur juledag.

– Når vi flyver, er uglerne altid i line, der er forbundet til en lædersko om benet på uglen. Læderet var dog for dårligt, så det sprang, og Sally fløj væk. Hun holdt sig tæt på, men en flok krager kom hurtigt til og jagede hende væk, fortæller ugle-ejeren.

Kragerne er dog bedste bud på at finde Sally igen. Hun er nemlig så ung, at hun ikke selv kan lave lyde. Krager er dog ikke så vilde med ugler, og derfor forsøger de at jage hende væk på ganske aggressiv facon.

– Den bedste måde at opdage hende på er ved at høre efter kragerne. Hvis de pludselig skræpper voldsomt op, må man gerne kigge efter, hvorfor de opfører sig sådan, og så må man meget gerne ringe til mig. Jeg er sikker på, jeg kan lokke hende til mig med foder, siger Joan.

På sidste vers

Uglen Sally er importeret til Danmark fra Holland og har siddet i voliére siden august. Derfor bør kulden ikke udgøre et egentligt problem for den unge ugle, men manglende mad kan gå hen og blive døden for Sally.

Hun er blevet fodret med “død” kost hele sit liv, og derfor er jagtinstinktet næppe så fintunet, vurderer ejeren.

– Jeg er ikke sikker på, hun kan finde ud af at jage selv. Hun kan nok klare sig en uges tid uden foder, men får hun ikke noget i maven, er hun jo prisgivet. Så det er ved at være, siger Joan Dusi til Newsbreak.dk.

Hun håber derfor, at Sally bliver fundet meget snart. Hvis du ser hende et sted i nærheden af Næsby, kan du kontakte Joan Dusi på telefonnummer 30 22 08 67.

Powered by Labrador CMS