Unikke billeder fra vild brand: Med Beredskab Øst i luften

Der var indsat flere beredskaber for at bekæmpe den voldsomme brand. Nu kan du se helt unikke billeder fra den.

Beredskab Øst viser her, hvordan branden så ud fra brandfolkenes synspunkt. Og en drones. KLIK for flere helt unikke billeder. Foto: Beredskab Øst.
Beredskab Øst viser her, hvordan branden så ud fra brandfolkenes synspunkt. Og en drones. KLIK for flere helt unikke billeder. Foto: Beredskab Øst.
Udgivet Opdateret

Søndag aften udbrød der brand i den nedlagte Tjørnelyskolen i Greve. Den nedbrændte totalt.

Flere mandskaber var indsat for at bekæmpe flammerne. Blandt dem Beredskab Øst.

Beredskabet satte en drone i luften – og det er der kommet nogle helt fantastiske og dramatiske billeder ud af.

Dem kan du, med tilladelse fra Beredskab Øst, se i galleriet over artiklen.

På Beredskab Østs Facebook-side kan du læse mere om, hvordan indsatsen blev koordineret.

Branden på Tjørnelyskolen

I alt blev mere end 125 m/k og op mod 50 brandkøretøjer indsat, og yderligere knap 35 brandfolk indkaldt til beredskab og for hovedpartens vedkommende flyttede til centrale positioner, så responstiderne optimeres bedst muligt.

Samarbejde med Østsjællands Beredskab, Hovedstadens Beredskab, Frederiksborg Brand & Redning, Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen Beredskabsstyrelsen Hedehusene, Beredskabsstyrelsen Sjælland.

“Klokken 16.56 afsendes indsatsleder med termisk drone og frem til klokken 18.52 afsendes yderligere to specialsprøjter med CAFS, 1 redningslift, 2 tankvogne og 1 skumkøretøj, i alt bemandet med 2 holdledere og 14 brandfolk fra Beredskab Øst – som indsættes til brandslukning og vandforsyning”, beskriver beredskabet blandt andet om indsatsen.

Politiet modtog en anmeldelse om hærværk på den nedlagte skole klokken 15.55 søndag. Her kunne politiet tilbageholde syv unge drenge.

Brød pludselig ud

De unge blev tilbageholdt, fordi politiet havde mistanke om, at de havde stået bag omfattende hærværk og rudeknusning. Det er der tidligere kommet flere anmeldelser om, og politiet skriver i en pressemeddelelse, at stedet er kendt som opholdsted for unge mennesker.

Mens politiet var der og efterforskede det anmeldte hærværk, udbrød der pludselig brand i skolen, og politiet tilkaldte derefter brandvæsnet. Branden udviklede sig ganske kraftigt, og mængden af bekæmpelsespersonale var enorm.

Politiet kunne mandag ikke sige, hvorvidt det formoder, at branden skulle være påsat. De syv drenge er alle blevet afhørt og løsladt igen.

Politiet vil ikke kommentere, hvad der blev oplyst under afhøringerne.

Sky af røg

De meterhøje flammer fra skolen fik en sky af sort røg til at brede sig fra de gamle bygninger på Lillevangsvej 48 i Greve, og det fik politiet til at bede borgere i nærheden om at søge indenfor. Samtidig blev flere af rækkehusene tættest på skolen evakueret.

Billeder fra stedet viste en voldsom brand, der har fået i nærmest hele konstruktionen. Politiet vil nu sammen med brandtekniske myndigheder undersøge, hvad der var årsag til branden.

Ifølge vagtchefen er der tale om en bygning, der stod til nedrivning. Inden Tjørnelyskolen for over et år siden lukkede, rummede den cirka 350 elever. Selv om bygningen ikke længere bliver anvendt til undervisning, har der fra tid til anden været personer på grunden, der er blevet brugt som hyggested, fortalte vagtchef Thomas Jørgensen søndag aften.

– Det er for tidligt at begynde at gisne, hvorfor der er opstået brand, men det er en nedlagt skole, hvor der har været lavet en del hærværk gennem længere tid, og hvor forskellige mennesker har færdedes, sagde Thomas Jørgensen søndag til Ritzau.

Powered by Labrador CMS