United tjener kassen trods elendig sæson

På trods af en dårlig sæson tjente Manchester United over fire milliarder kroner i seneste regnskabsår. Foto: Jon Super/AP
Udgivet Opdateret

Økonomien går strålende for Manchester United, som tjente over fire milliarder kroner i seneste regnskabsår.

Selv om sidste sæson var helt til rotterne i Manchester United, gik det fremragende økonomisk for den hæderkronede engelske fodboldklub.

I det seneste regnskabsår, det man i United kalder “regnskabsåret 2014”, har klubben en indtægt på 433,2 millioner pund, svarende til et stykke over fire milliarder kroner.

United meddeler, at klubben har et overskud på 23,9 millioner pund, som svarer til 222 millioner kroner.

Overskuddet er dog faldet med 84 procent siden sidste år. Det var dog nogle skattetekniske omstændigheder i USA, som gav det store overskud ved den lejlighed.

Klubben rapporterer også onsdag om en stigning i sponsorindtægterne på 49 procent.

– Vi er meget stolte over de resultater, vi har opnået i regnskabsåret 2014, hvor vi igen skabte rekordindtægter, siger klubbens vicepræsident Ed Woodward i en pressemeddelelse.

– Med Louis van Gaal ved roret som manager og de nylige indkøb af nogle af verdens bedste fodboldspillere til at styrke vores hold er vi meget spændte på fremtiden og tror på, at det er indledningen på et nyt kapitel i klubbens historie, siger han.

Fordi Manchester United ikke deltager i Champions League i denne sæson, forventer klubben til gengæld et fald i indtægterne i det kommende år.

I regnskabet er der også tal, som viser, at Manchester United gav den fyrede manager David Moyes et gyldent håndtryk med et beløb svarende til 48,3 millioner kroner.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS