V-formand: Derfor skal Rohde være borgmester

Venstres Nina Hygum trækker sig som partiets borgmesterkandidat i Viborg. Dermed baner hun vej for EU-parlamentariker Jens Rohde. Foto: ASTRID DALUM/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Jens Rohde har meldt positivt tilbage, efter Venstre i Viborg tilbød ham posten som borgmesterkandidat.

Jens Rohde er Venstres bud på en ny borgmester i Viborg Kommune, efter Søren Pape Poulsen trak sig fra posten for at blive ny formand for De Konservative.

Det slår formand for Venstre i Viborg Kommune, Anders Jensen, fast.

– Det er en enig gruppe og enigt forretningsudvalg, der står bag Rohde som Venstres nye spidskandidat, siger Anders Jensen til tv2.dk.

Samtidig kan han fortælle, at Jens Rohde har meddelt, at han gerne vil påtage sig opgaven.

– Han har givet en positiv tilbagemelding. Han er med på det. Der er et par enkelte krøller, der skal afklares, men det betragter jeg bare som formaliteter. Han har de kvaliteter, der skal til.

– Han har en utrolig stor viden, både på det landspolitiske område og når det kommer til lokalpolitikken, som man ikke ser mange steder. Han har jo også tidligere siddet i Viborg byråd. Derudover har han også de menneskelige kvaliteter, der skal til, siger Anders Jensen.

Han understreger, at Jens Rohde må sige farvel til Bruxelles og Europaparlamentet, hvis det lykkes Venstre at overtage borgmesterposten i Viborg.

Jens Rohde blev i foråret genvalgt til Europaparlamentet, hvor han har siddet siden 2009. Fra 2001-2005 var Jens Rohde medlem af byrådet i Viborg, hvor han også blev valgt ind ved kommunalvalget i 2013.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS