V og K i oprør over klagesager hos Skat

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Partiet Venstre kræver en redegørelse fra skatteminister Benny Engelbrecht (S) om den voksende bunke af klagesager hos den nye Skatteankestyrelse.

På blot ét år er antallet af sager ifølge Politiken vokset fra 17.500 til mere end 25.000 uafsluttede klagesager.

Skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) vil have en redegørelse, der skal give klarhed over de initiativer, der er sat i værk for at komme bunken af sager til livs.

»Jeg synes, de ventetider, man møder borgere og virksomheder med, er fuldstændig uacceptable, Derfor er der behov for at få en status, så vi kan få løst den uholdbare situation,« siger han.

Ekstreme ventetider skal ændres

Venstre stod i sin tid også bag lovforslaget, der med et bredt flertal i Folketinget i sommeren 2013 ændrede klagesystemet og skabte Skatteankestyrelsen i januar 2014. Vurderingen dengang var, fortæller Torsten Schack, at det kunne give større ensartethed i sagsbehandlingen og effektivisere klagegangen.

»Vi lavede systemet for, at folk skulle have en ordentlig behandling. Men det er helt ekstreme ventetider, folk bliver mødt med, og det skal vi have ændret,« siger Torsten Schack Pedersen og bakkes op af ordførerkollegaen hos de Konservative, Brian Mikkelsen (K).

Minister må rydde op hos Skat

Han opfordrer i en pressemeddelelse ministeren til at rydde op hos Skat.

»Ministeren har ikke taget problemerne alvorligt, men nu må han da sort på hvidt kunne se, at den er helt gal, og der skal ryddes op. Det her er uacceptabelt,« siger han.

Til Politiken siger direktør i Skatteankestyrelsen, Anette Hummelshøj, at man ikke har formået at afvikle sagerne i den takt, styrelsen havde sat sig som mål:

»Men vi er en ny styrelse, der nu har fået rammerne og organisationen så meget på plads, at vi kan koncentrere os om at levere resultater. Derfor er det også min klare forventning, at vi opnår bedre resultater i år.«

Engelbrecht tror at sagsbehandlingstiderne kan forbedres

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) ærgrer sig over, at sagsbehandlingstiderne halter efter. Han har dog tiltro til, at det kan forbedres.

»Regeringen afsatte som bekendt 425 millioner kroner sidste år for at få speedet processen op. Vi skal – sagt lidt rundt om på den anden side af den ekstraordinære sagspukkel, og så vil sagsbehandlingstiderne normalisere sig,« siger ministeren i et skriftlig svar til Berlingske Nyhedsbureau.

Powered by Labrador CMS