Vaccine-hadende politiker syg med skoldkopper

En italiensk politiker er syg med skoldkopper.

Vaccination mod skoldkopper er i Danmark ikke en del af børnevaccinationsprogrammet. Det er den i Italien. (Foto: Shutterstock)
Udgivet Opdateret

Den italienske politiker Massimiliano Fedriga er imod landets vaccinationslovgivning. Nu har han fået skoldkopper.

Det ironiske tilfælde gør politikeren, der er guvernør i regionen Fruili-Venezia Giulia selv opmærksom på på Twitter.

Massimiliano Fedriga, der tilhører det stærkt højreorienterede parti Lega Nord, er ifølge avisen The Independent en af Italiens største kritikere af den nye lov, der tvinger italienske forældre til at vaccinere deres børn, inden de sender dem i skole.

Den nye italienske lov gør det lovpligtigt for forældre at vaccinere deres børn mod 12 forskellige sygdomme – herunder skoldkopper og mæslinger.

I Danmark er vaccinen mod skoldkopper ikke en del af børnevaccinationsprogrammet.

Ikke imod vaccinationer, men…

Efter sin udskrivelse fra hospitalet har Massimiliano Fedriga taget til genmæle på sin Facebookprofil.

Her skriver politikeren, at han ikke som sådan er modstander af vacciner – han er blot modstander af, at de er påtvungne, siger han:

“Jeg læser en lang række kommentarer på Twitter, hvor folk fejrer, at jeg har været indlagt. Jeg har altid sagt, at jeg er for vacciner, men jeg mener, at resultater skal opnås ved at alliere sig med familierne, ikke med tvang,” skriver politikeren.

Han fortæller i øvrigt, at han ikke – som der ellers har været spekuleret i – er blevet smittet af sine børn:

“De siger, at jeg har fået skoldkopper fra mine børn. De ved ikke, at mine børn faktisk er vaccineret – som jeg har sagt i interviews,” skriver Massimiliano Fedriga.

Powered by Labrador CMS