Værre end teenagere: Politikere poster løs

De giver los på de sociale medier

Danske politikere poster løs på de sociale medier
Danske politikere poster løs på de sociale medier
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Kristeligt Dagblad

Usundt eller ej, politikerne ­poster løs på sociale medier

Snedækkede haver, adventskranse, hundelufterture og æbleskiver.¤Politikerne øser fortsat ud af de nære ting på de sociale medier, som mange af dem ellers forholder sig ­meget kritisk til

”Fragmenteret. Overfladisk. Nok også for hård. Vi kender det alle sammen. Især på de sociale medier.”

Da statsminister Mette Frederiksen (S) åbnede Folketinget i oktober, efterlyste hun ”nye vitaminer” til den demokratiske samtale og lagde ikke skjul på, at den samtale ikke havde det for godt – særligt ikke på de sociale medier.

Hendes udtalelse faldt kort efter, at en intern rapport fra Facebook blev lækket og afslørede, at mediet Instagram, som Facebook ejer, kunne have skadelige virkninger for unges helbred og selvopfattelse.

Same same

Tre måneder senere har ingen af Folketingets partiledere dog på nogen måde skåret ned på deres sociale medieaktivitet. 

På Instagram viser de igen og igen pæne billeder af sig selv, af æbleskiver, kæledyr, snedækkede haver, middagsretter og adventskranse, indimellem tilmed suppleret af tekst med politiske budskaber.

Ifølge en optælling, Kristeligt Dagblad foretog op til jul, havde Nye Borgerliges leder Pernille Vermund lagt 147 billeder og små filmklip op på Instagram i løbet af 80 dage, det vil sige knap to om dagen. 

Statsministeren havde næstflest, 71, hvorefter der var et stykke ned til de øvrige partiledere, som typisk havde postet mellem 30 og 60 billeder.

Facebook fører

Instagram er stadig lillebror i forhold til Facebook, hvor politikerne som hovedregel har væsentligt flere følgere.

Instagram adskiller sig fra Facebook ved, at det primært er båret af billeder og små filmklip, men der er også mulighed for at knytte tekster til og for brugerne til at kommentere opslagene.

Bortset fra Pernille Vermund skiller de borgerlige partiledere sig ud ved at lægge væsentligt mindre op på Instagram end deres kolleger til venstre i folketingssalen. 

Allerfærrest opslag havde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, som blot lagde fem billeder op i perioden.

Powered by Labrador CMS