Vandt over 1 milliard kroner i Lotto: Familie giver by en brandstation

Familien Hill siger tak for hjælpen til lokale brandmænd på en helt særlig måde.

Familien Hill vandt 200 millioner dollars i Lotto tilbage i 2012. Nu har familien givet deres by en brandstation. Foto: Scanpix/REUTERS/Dave Kaup
Udgivet Opdateret

14. juli åbner der en splinterny brandstation i den lille by Camden Point, der ligger i Platte County i USA. Det er i sig selv ikke nødvendigvis en nyhed, at der åbner en brandstation. Men fortællingen bag Camden Points station er speciel: De flotte og moderne faciliteter er købt og betalt af en lokal familie.

Mark Hill og hans familie vandt tilbage i 2012 200 millioner dollars i det såkaldte Powerball lotteri. Og nu har familien altså brugt en del af præmiesummen på noget ganske særligt, der kan komme hele byen til gode. Det skriver mediet www.kmbc.com

Det er mere end et år siden, at byggeriet gik igang. Det blev igangsat som familiens tak til lokale redningsfolk, der to gange har reddet Mark Hill’s fader fra et dø.

– Min kone og jeg har muligheden for at betale dem tilbage, fortæller Mark Hill til KMBC.

Tilbageholden mangemillionær

Efter at familien Hill vandt de mange penge har de selv fået bygget et større hus. De har udvidet familien med to adoptivbørn, købt nye biler og været ude og rejse. Men købet af brandstationen er ikke et forsøg på at skabe positiv omtale eller opmærksomhed, understreger familiefaderen.

– Hvis vi kunne have gjort det her, uden at der var nogen, der vidste, at det var os, der stod bag det, så havde vi gjort det, siger Mark Hill.

Faktisk har han ikke haft særlig megen lyst til at stille op og fortælle om donationen. I et interview med TV-stationen KMBC siger Mark Hill således til journalisten, at han hellere ville gøre nærmest alt andet i verden end at være på tv.

– Jeg ville hellere skifte olie i din bil.

Byens stolthed

Den lille by, familien bor i, har små 500 indbyggere, og den spritny brandstation er derfor lidt af et særsyn. Der mangler intet på stationen, der er bygget til at stå på sin plads i generationer.

– Vi har brugt tiden på at sætte noget op, som vi kunne være stolte af, og som ville være en pryd for lokalmiljøet, udtaler brandstationsleder Walt Stubbs.

– Jeg er bare stolt af at være en del af det. Jeg er stolt af at vide, at der kører ambulancer ud herfra. Hvor mange byer med 500 indbyggere har den mulighed, siger Mark Hill til KMBC.

 

Powered by Labrador CMS