Vanvidsbilist kører 244 kilometer i timen – på landevej

En 35-årig mand blev i sin Audi målt til hele 244 kilometer i timen i en målrettet trafikkontrol.

En bilist blev natten til lørdag målt til hele 244 kilometer i timen. På en landevej. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Flere unge mænd gjorde sig skyldige i markante overtrædelser af hastighedsbegrænsningerne, da Østjyllands Politi natten til lørdag 13. august gennemførte målrettet trafikkontrol i Odder-området. To af overtrædelserne var endda til ubetinget frakendelse af kørekort. Den ene, en 35-årig mand, blev målt til hele 244 kilometer i timen i en meget hurtig Audi. Målt på en landevej, hvor hastighedsbegrænsningen er 80 kilometer i timen.

– Så han får en passende straf, siger politikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi Amrik Singh Chadha til Newsbreak.dk, og tilføjer, at bøden let kan løbe op mellem 12-14.000 kroner.

– Men det er jo en overskridelse på 204 procent – jeg tror ikke, jeg kan se bøden i de officielle papirer, siger han.

Kontrollen resulterede derudover i en række forskellige bøder og sigtelser – alle til unge mænd mellem 19-35 år.

– I løbet af få timer fik to bilister et klip i kørekortet og to fik en betinget frakendelse af kørerkortet. Den ene af disse var en såkaldt førstegangserhverver, så han fik også kørselsforbud, Amrik Singh Chadha og tilføjer:

– Derudover fik to bilister en ubetinget frakendelse af kørekortet, siger Amrik Chadha.

Den ene kørte altså 204 kilometer i timen på landevejen, mens en anden bilist blev målt til 103 kilometer mod de tilladte 50 i Odder by.

–  Så høje hastigheder er selvfølgelig helt uacceptable, da de unge på den måde spiller hasard med både deres eget og andres liv, siger politikommissæren, der dog også siger, at en sådan hastighed gudskelov hører til sjældenhederne.

Ekstra bonus

På vej hjem fra kontrollen ved Odder og omegn får politiet en ekstra fisk i nettet: I Aarhus Nord slår en patrulje en nummerplads op på en kørende bil. Det viser sig, at den er stjålet, derfor vil man bringe den til standsning.

– Men han stikker af. Vi får ham dog stoppet i Aarhus Vest. Der bliver han sigtet for fire overtrædelser: Spirituskørsel, to gange fremkørsel mod rødt lys og politiets anvisning, der ikke blev efterkommet. Og så selvfølgelig kørselen i den stjålne bil.

En tidligere undersøgelse af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, der har analyseret 27 dødsulykker har vist, at der er en overrepræsentation af unge mennesker, der bliver dræbt i trafikken om natten. Som led i indsatsen mod unge, der bliver dræbt i trafikken om natten, foretog Østjyllands Politis færdselsafdeling altså den indsats, der skulle vise sig at give pote.

Dog kommer nattens anstrengelser ikke bag på Amrik Chadha:

– Vi har desværre tidligere konstateret det samme (billede), siger han til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS