Vanvidsbilist kørte 220 km/t – hans BMW måtte stoppes med sømmåtte

En bare 16-årig rumæner forsøgte natten til torsdag at køre fra ordensmagten på vej tværs over Fyn. Nu viser det sig, at den meget unge mand allerede havde fået en bevaringsdom og en udvisning.

Fartgal – eller bare gal – rumæner i BMW måtte stoppes med sømmåtte efter en hidsig jagt tværs over Danmark. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Politiet måtte tage de tunge metoder i brug, da de natten til torsdag skulle fange en bilist, der havde endog meget travlt.

En 16-årig mand, som man antog kom fra Bulgarien, valgte at køre gennem betalingsanlægget i Korsør uden at betale – med retning mod Fyn.

Det fik kontrollørerne til at kontakte politiet, som fik kontakt til den hurtigtkørende BMW på den vestlige del af Fyn.

Bilen punkterede efter møde med sømmåtte

Men da chaufføren opdagede politiet, fik det ham kun til at øge farten betragteligt.

Således blev der kørt med hastigheder på over 220 kilometer i timen, og det var først, da den hurtige BMW punkterede, at bilen blev bragt til standsning.

Ordensmagten havde på E20 lagt sømmåtter ud – og det kunne den tyske luksusvogn altså ikke sidde overhørig. Efter få kilometers kørsel var den 16-årig nødt til at stoppe sit forehavende.

Uansvarlig far gav sønnen nøglerne

Da drengen blev afhørt, viste det sig, at han var den samme 16-årige rumænske dreng, som i søndags havde fået en dom og var blevet anbragt på en sikret institution på Sjælland, inden han skulle udvises til Tyskland.

– Der var en aftale om, at noget familie skulle hente ham, og det skete så i går (torsdag, red.), fortæller vagtchef Lars Fredensborg ifølge JydskeVestkysten.

Tilsyneladende har familien tilbudt den alt for unge mand at køre bilen hjem til Rumænien – og det blev et dyrt tilbud.

Chaufføren fik bøden til halv pris

Med i bilen var således både den 16-åriges forældre samt to mindre søskende.

Faderen var ejer af bilen, og derfor fik han en bøde på 2500 kroner for at låne sin bil ud til en fører, som ikke har kørekort.

Drengen fik en bøde på 4500 kroner – og her er der taget hensyn til den unge alder. Det resulterer nemlig i en halvering af den oprindelige bødestørrelse.

Den 16-årige blev efter endt afhøring fulgt til den dansk-tyske grænse – og er altså udvist af Danmark.

Powered by Labrador CMS