Vasker du også bestikket 'forkert' op?

Bestikket bliver rent efter en tur i opvaskemaskinen, hvis man følger en række råd

Udgivet Opdateret

Nogle vil nok mene, at det er lettest og mest bekvemt at vende bestikket med skaftet opad i bestikkurven i opvaskemaskinen. 

Men faktisk bør man lade knive og gafler vende med ”hovedet” opad. For så kan vandet lettere løbe af, og det mindsker risikoen for kalkpletter på den mest synlige del af bestikket.

Det skriver WhiteAway

Disse dele bliver mest rene

Desuden har bestikket de bedste forudsætninger for at blive rent med skaftet nedad. Det er de dele af bestikket, der stikker op over bestikkurven, som bliver mest rene. 

De bliver skyllet direkte af vandet fra spulearmene i modsætning til den del af bestikket, som er placeret nede i kurven - her dæmpes vandets kraft nemlig en smule af kurven.

Her er undtagelserne

Man kan vælge at placere de lidt skarpere knive med bladet nedad, så de er lettere at få fat i uden at skære sig. 

Og har man bestik med træskaft, kan det også være en god ide at placere dem med skaftet opad. Så løber vandet hurtigere af skaftet og gør mindre skade på træet. 

Man bør lade bestikket vende med 'hovedet' opad, når det skal vaskes i opvaskemaskinen.
Man bør lade bestikket vende med "hovedet" opad, når det skal vaskes i opvaskemaskinen.

VÆLG EN MASKINE MED BESTIKBAKKE

Den nemmeste løsning er at vælge en opvaskemaskine med bestikbakke. For så skal man ikke bekymre sig om hvilken del af bestikket, der bliver mest ren.

Bestikbakkerne er som regel placeret øverst i maskinen, hvilket også giver den fordel, at man får bedre plads i den nederste del af opvaskemaskinen.

Og det er let at tage bestikket ud uden at røre ved skarpe knivblade og de dele af bestikket, som man spiser med.

Kilde: WhiteAway
Powered by Labrador CMS