Venstre: Jobcentre skal have tættere kontakt til virksomheder

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Det er ikke godt nok, når et fåtal af de danske virksomheder har kontakt med et af landets 94 jobcentre.

Det mener regeringspartiet Venstre, efter en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Jyllands-Posten har vist, at blot 12 procent af virksomhederne har samarbejdet med et jobcenter det seneste år.

»Det er et lille tal, og det er helt afgørende, at der skal være meget tættere kontakt mellem virksomheder og jobcentre, så vi sikrer, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Det er forudsætningen for at sikre vækst og velstand i Danmark,« siger Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen (V), til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er ikke muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), der er på ferie, men beskæftigelsesordføreren peger på, at der er forbedringer på vej. Blandt andet med den beskæftigelsesreform, som Venstre sammen med Dansk Folkeparti og de Konservative sidste år var med til at indgå med SR-regeringen.

Hans Andersen peger på, at der med reformen er sat øget fokus på en bedre service til de virksomheder, der leder efter arbejdskraft. Blandt andet er der per 1. juli oprettet en samlet ordning kaldet Jobservice Danmark, som tilbyder virksomheder gratis hjælp til at rekruttere ledig arbejdskraft.

»Vi skal sikre, at vi får gennemført den beskæftigelsesreform, vi har vedtaget i Folketinget, og hvor jobservice er blevet en kerneopgave for jobcentrene, hvor de skal tættere ud på virksomhederne og have en forståelse af, hvad for en arbejdskraft, der mangler,« siger Hans Andersen.

En forbedret service er dog ikke den eneste del af løsningen, pointerer Hans Andersen. Der skal også lægges vægt på opkvalificering af ledige ufaglærte. Han henviser samtidig til Venstres mærkesag om, at det bedre kunne betale sig at få en lønseddel hver måned end at gå ledig.

»Vi skal også have gennemført en jobreform, så det bedre kan betale sig at arbejde i stedet for at være på passiv forsørgelse,« siger Hans Andersen.

Powered by Labrador CMS