Venstre om Sass-trussel: -Bedre sent end aldrig

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Mens renten på boliglån er dykket til rekordlavt niveau, er omkostningerne ved at håndtere lånene kun gået op og op. Det får nu erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til at true realkreditselskaberne med at gribe ind.

Meldingen bakkes op af Venstres erhvervsordfører Kim Andersen (V).

»Gebyrerne er steget rigtig meget, og det er helt relevant at snakke med sektoren, om at det er tid til at gøre noget ved det,« siger V-ordføreren som er glad for, at ministeren kommer på banen.

»Jeg synes, det er på høje tid, at ministeren erkender, at der er et problem. Men bedre sent end aldrig. Det er godt, at han gør det nu. Men så vil jeg gerne vide, hvad han så vil gøre. For en minister er det ikke nok at true, han skal også handle,« siger han.

Realkreditselskabernes bidragssatser, der er et beløb, som opkræves for at administrere lånene, er ifølge Jyllands-Posten steget med 60 procent siden 2010. Sidste år betalte boligejerne 18,4 milliarder kroner i bidragssatser.

Branchen siger selv, at gebyrerne er steget, fordi politikerne stiller større krav til realkreditselskaberne om at være økonomisk velpolstret. Alligevel vækker de markante prisstigninger undren hos Kim Andersen.

»Det er som om, at konkurrencen ikke er voldsom markant, når det drejer sig om gebyrer på boliglån. Stigningen og væksten i gebyrer har været markant over hele linjen. Så jeg synes, det er på høje tid, at ministeren tager temaet op,« siger Kim Andersen.

Powered by Labrador CMS