Verdens måske bedste job – og ingen vil have det

Det skorter ikke på goder i jobbet, som ingen åbenbart vil have.

Udgivet Opdateret

Hvad siger du til en årsløn på 1,8 millioner kroner samtidig med tre måneders årlig ferie? Det kunne nok lokke de fleste til at sige ja tak til det job, som en praktiserende læge på New Zealand har slået op. Problemet er bare, at ingen har gjort netop det. Sagt ja tak.

Faktisk har det vist sig så umuligt at tiltrække en uddannet mediciner til stillingen, at jobbet nu har været slået op i to år uden succes. Det skriver The New Zealand Herald.

Lægen, der har brug for hjælp, hedder Alan Kenny, og han kommer selv fra England. Kenny har arbejdet nærmest uafbrudt, siden han overtog klinikken, der har vist sig at blive en kæmpe succes med stor omsætning. Nu trænger lægen til en pause.

– Jeg kan tilbyde en helt fantastisk indtægt. Min praksis er “eksploderet” over det sidste år, og jo flere patienter, du hiver ind, jo flere penge tjener du. Det bliver bare for meget til sidst, siger han.

Afsidesliggende

Problemet kan ligge i det faktum, at klinikken er placeret i den lille by Tokoroa på New Zealands nordlige halvdel. Her bor nemlig kun 13.600 indbyggere, og det tiltrækker bare ikke dygtige læger.

Lige lidt hjælper det, at Kenny også tilbyder halvt ejerskab over klinikken, tre måneders ferie om året samt nul aften- og weekendarbejde.

De afsidesliggende byer på New Zealand er ifølge en ekspert afhængige af udlændinge, der som Alan Kenny kommer til øerne for at arbejde.

– Men størstedelen kommer kun og bor på kort basis. Behover vokser bare, siger Linda Reynolds, der er chef for de afsidesliggende lægepraksisser på New Zealand.

Powered by Labrador CMS