Verdens mest berømte kriminalsag er løst

En dna-ekspert mener at have bevist, at Aron Kominski var Jack the Ripper.
Udgivet Opdateret

En finsk dna-ekspert har fundet ud af, hvem Jack the Ripper var

En brutal kriminalsag fra London lader nu til at være opklaret. Identitet på den berygtede seriemorder Jack the Ripper, der myrdede adskillige prostituerede i det fattige Whitechapel-kvarter, er nu afsløret af en finsk dna-ekspert. Det skriver avisen Daily Mail.

Jari Louhelainen fra Liverpool John Moores University i England har angiveligt taget prøver fra et blodigt sjal, der blev fundet på et af morderens ofre. På sjalet har han fundet 126 år gamle dna-spor, der matcher både offeret Catherine Eddowes og en af de seks personer, der har været de hovedmistænkte i sagen. Eller rettere sagt, har han kunne matche dna-sporene med efterkommere af de to.

Dermed mener han nu, at der er bevis for, hvem Jack the Ripper var. Dna-sporene peger på den polske immigrant Aaron Kosminski, der var frisør og boede i Whitechapel.

Kosminski var 23 år gammel, da mordene begyndte, og han var en af politiets hovedmistænkte. De kunne dog ikke få ham dømt, men i stedet blev der på et tidspunkt sat konstant overvågning på ham. Overvågningen blev ved ind til han blev indlagt på et psykiatrisk hospital. Han døde i 1919, mens han stadig var indlagt.

Det er usikkert præcis hvor mange mord Tack the Ripper stod bag, men de fleste er enige om, at han helt sikkert stod bag fem drab. Der er dog mistanke om, at op mod 11 drab i alt var den berygtede seriemorders værk.

Jari Louhelainen udgiver i næste uge en bog om sine opdagelser.

 

Powered by Labrador CMS