Verdenshistorie: NFL hyrer første kvindelige dommer

Der bliver skrevet verdenshistorie, når Sarah Thomas indtager pladsen som dommer i NFL. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

For første gang i verdenshistorien hyrer NFL en kvindelig dommer

NFL ansætter nu den første kvindelige dommer på fuld tid i ligaens historie. 41-årige Sarah Thomas skal i den kommende sæson kaste gule flag, når de amerikanske fodboldstjerner bryder spillets regler, skriver nyhedsbureauet Reuters og NFL.com.

‘Zebraerne’, som dommerne i NFL også kaldes på grund af deres stribede dragter, får Sarah Thomas som et nyt medlem af flokken, når den ovale bold sparkes igang i pre-season i august efterfulgt af den regulære sæson med start i september.

Sarah Thomas skal være sidelinjedommer, men det har ikke altid været hendes mål for fremtiden.

»Jeg sigtede ikke efter at blive dommer i NFL,« siger Sarah Thomas, der har arbejdet i NFLs dommerudviklingsudvalg, ifølge Reuters.

»Men desto længere, jeg kom i udviklingsprocessen med at komme ind i Conference USA, begyndte en del af mig at tro, det måske kunne blive til virkelighed,« siger hun med henvisning til, at hun har dømt mange kampe på college-niveau.

NFL er i de seneste år blevet kritiseret hæftigt, fordi mange ikke mener, at ligaen – med Roger Goodell som øverstansvarlige – straffer spillere hårdt nok, når de for eksempel begår hustruvold.

Seneste eksempel på det er Ray Rice. Den tidligere Baltimore Ravens-runningback slog i 2014 sin dengang forlovede i gulvet i en elevator, men han fik kun to spilledages karantæne. Roger Goodell har efterfølgende erkendt, at han ikke gjorde sit arbejde godt nok i forhold til strafudmålingen.

Siden har NFL som modsvar til kritikken skærpet sanktionerne og ansat fire kvinder, som nu er med til at forme politikken i fodboldligaen. Seneste skridt er ansættelsen af Sarah Thomas.

Shannon Eastin var den første kvinde til at dømme i NFL. I 2012 blev hun hyret sammen med en række andre reserver, da fuldtidsdommerne var igang med overenskomstforhandlinger og som følge deraf var i lockout. Men Eastin var aldrig ansat på fuld tid.

Powered by Labrador CMS