Verdenskendt fortov pludselig lukket for offentligheden

Secret Service, den amerikanske præsidents livvagter, har lukket fortovet foran præsidentboligen i Washington.

Udgivet Opdateret

Fortovet foran Det Hvide Hus i Washington er ikke længere tilgængeligt for offentligheden. Det skriver flere amerikanske medier, blandt dem Huffington Post.

Det er U. S. Secret Service, der har bestemt, at turister og andre, der har lyst til at komme så tæt på den ikoniske bygning – eller måske dens mægtige beboer – altså ikke mere, må betræde fliserne foran Det Hvide Hus.

I længere tid har fortovet været lukket om aftenen, men nu er lukningen altså permanent.

– Lukningen (af fortovet) vil mindske muligheden for at trænge ind på grunden omkring Det Hvide Hus, oplyser Cathy Milhoan, kommunikationschef i U. S. Secret Service.

I marts klatrede en mand over hegnet på sydsiden af huset og var på grunden i 16 minutter, før han blev fanget. Han kom dog ikke ind i selve huset, hvor præsident Donald Trump befandt sig.

Dette var den seneste indtrængen i de sidste år. Sikkerheden fik dog allerede i 2015 en tak opad med skarpe spidser på det sorte hegn, der omkranser den syv hektar store ejendom.

Hegnet blev i 2015 forsynet med spidser for at forhindre adgang. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.
Hegnet blev i 2015 forsynet med spidser for at forhindre adgang. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.

Secret Service oplyser, at der ikke vil blive opsat fysiske barrierer, så der stadig vil være mulighed for at tage billeder af Det Hvide Hus.

Samme restriktioner gør sig gældende for grunden på husets nordside.

 

 

Powered by Labrador CMS