Verdenskendt trommeslager er død

Verdens mest samplede trommeslager er død. Han blev 73 år gammel.

Udgivet Opdateret

Clyde Stubblefield.

Navnet får måske ikke mange klokker til at ringe hos de fleste mennesker. Én ting er dog sikkert: De fleste, og det betyder langt de fleste, mennesker har hørt hans unikke trommespil.

Ikke blot som det utrættelige lokomotiv bag verdensstjernen James Brown, men også, og måske især, fordi Clyde Stubblefield er verdens meste samplede trommeslager.

Det betyder i grove træk, at hans trommespil er blevet optaget og brugt på andre sange.

Derfor kan hans funky groove høres på et hav af hip hop-udgivelser. Nu er han død – 73 år gammel. Det bekræfter hans kone over for Rolling Stone.

Brugt af tusinder

Hans trommespil på James Browns single “Funky Drummer” fra 1970 er blevet brugt på over 1000 andre udgivelser. I galleriet over artiklen kan du se nogle af de kunstnere, der har gjort brug af Clyde Stubblefield.

Heriblandt Public Enemy’s “Fight the Power,” “Bring the Noise” og “Rebel Without a Cause”.

N.W.A’s “Fuck tha Police” og Dr. Dre’s “Let Me Ride”.

LL Cool J’s “Mama Said Knock You Out,” Run-D.M.C.’s “Run’s House” og Beastie Boys’ “Shadrach.”

Også George Michaels “Freedom ’90” og en af nutidens største kunstnere, Ed Sheeran, (“Shirtsleeves”) har nydt godt af det nu over 46 år gamle groove.

Er du i tvivl om rytmen, kan du høre den HER. Mon så ikke, du tænker: Aaarh… Dén?

Sympati og medfølelse

På de sociale medier udtrykker musiker-kolleger, blandt andre Princes bassist – danske Ida Nielsen – deres sympati og beundring af Clyde Stubblefield.

Verdens mest samplede trommeslager blev født i Chattanooga, Tennessee 18. april 1943 og døde af et nyresvigt i Madison, Wisconsin lørdag 18. februar.

Powered by Labrador CMS