Veteraner hædres i Christiansfeld

Brødremenighedskirken i Christiansfeld. Foto: Kommunikationsafdellingen i Kolding Kommune.
Udgivet Opdateret

I forbindelse med Den Nationale Flagdag lørdag den 5. september hædrer Kolding Kommune, de der har været udsendt i internationale missioner for forsvaret.

Det er i år 7. gang, at der afholdes National Flagdag.

Begivenheden finder denne gang sted i Christiansfeld, hvor inviterede veteraner og deres familier mødes ved Brødremenighedskirken, Lindegade 15 klokken 10.

Christiansfeld er lige blevet optaget på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af dens særlige og regulære byplan, arkitektur og bemærkelsesværdige helhed. Bygningsmæssige detaljer og håndværk af meget fin kvalitet. Gennem de seneste år er Christiansfeld blevet restaureret for 264 mio. kroner ved hjælp af donationer fra A.P. Møller Fonden, Augustinusfonden, Kulturstyrelsen og RealDania samt Kolding Kommune.

Kolding Kommunes borgmester Jørn Pedersen vil på denne dag hædre de soldater, politifolk, beredskabsfolk, sundhedspersonale og andre der har været udsendt i internationale indsatsområder for Danmark. Markeringen sker for at vise respekt og anerkendelse for den flotte indsats som vore udsendte har ydet i konfliktramte områder verden over.

Ved sidste års flagdag deltog der i alt 356 veteraner og deres familier.

Dagen er også en oplagt mulighed for at skabe kontakt og etablere netværk til andre med samme baggrund – uanset om man selv er veteran, eller man er pårørende til en tidligere udsendt. Deltagelse i et netværk kan rumme mange muligheder, men fremfor alt er det en chance til møde nogen at kunne dele tanker og følelser med.

Powered by Labrador CMS