Viborg fortsætter sejrsstimen

AC Horsens blev besejret i egen hule

Viborg FF viser igen og igen gode takter på hjemmebane og har nu vundet samtlige fem kampe i Superligaen på Energi Viborg Arena i indeværende sæson.

Det står klart, efter at holdet mandag snævert besejrede AC Horsens med 2-1 i niende spillerunde.

Angriberne Justin Lonwijk og Ibrahim Said grundlagde sejren med en scoring hver, inden stadionuret havde rundet 20 minutter.

Viborg sad på stort set alt i hele første halvleg, men Horsens kom lidt bedre med, som kampen skred fremad.

Tandløse gæster

På trods af en meget sen reducering af Horsens behøvede hjemmeholdets fans aldrig at være nervøse for, hvorvidt sejren ville komme i hus, eftersom gæsternes offensiv var lettere tandløs kampen igennem.

Resultatet betyder, at Viborg kravler op på tredjepladsen i Superligaen med blot to point op til førerholdet, FC Nordsjælland. Horsens ligger fortsat på syvendepladsen med syv point færre.

Værterne satte sig på spillet fra første fløjt, og allerede efter otte minutter bragte Justin Lonwijk holdet foran på en lynhurtig omstilling.

Lynscoring

Små ti minutter senere fordoblede Ibrahim Said hjemmeholdets føring. Den 20-årige nigerianer opsnappede kuglen midt i Horsens’ felt, rundede et par forsvarsspillere og lagde den sikkert i mål.

Horsens begyndte senere at vise en smule tænder og fik endda sendt bolden i kassen hele to gange inden pausen, men begge sekvenser blev omgående annulleret for offside.

Gæsterne kom bedre med i anden halvleg, mens Viborg omvendt begyndte at spille noget langsommere.

Sagen om Bernio Verhagen

* 5. november 2019: Viborg FF melder ud, at klubben har skrevet kontrakt med Bernio Verhagen.

* – Vi er meget tilfredse med de offensive spillere, vi har i truppen i forvejen, men der er opstået en pludselig mulighed for at supplere med endnu en stærk spiller, og vi glæder os meget til at få ham i gang her, hed det i en udtalelse fra sportschef Jesper Fredberg på Viborg FF’s hjemmeside.

* 15. november: Bernio Verhagens chilenske kæreste beskylder på sociale medier Verhagen for vold og kidnapning.

* 24. november: Viborg FF melder ud, at klubben er blevet svindlet, og at den vil overdrage sagen til politiet.

* 26. november: Viborg FF opsiger kontrakten med Verhagen og anmelder sagen til politiet.

* Samme dag anholdes Bernio Verhagen i forbindelse med tumult i en kiosk på Banegårdspladsen i Viborg.

* 27. november: Bernio Verhagen fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg, hvor han sigtes for trusler, vold og røveri. Verhagen varetægtsfængsles i tre uger.

* 16. december: Politiet udvider sigtelsen mod Verhagen, der ifølge ordensmagten gentagne gange skal have været voldelig over for sin ekskæreste på et hotel og i en lejlighed i Viborg.

Dommeren opretholder varetægtsfængslingen frem til 10. januar 2020.

Under transporten fra retten til arresten lykkes det Verhagen at stikke af. Han bliver senere fundet i et kælderrum.

* 19. februar 2020: Anklagemyndigheden er klar med anklageskriftet, der omfatter ti forhold. Blandt andet voldtægt, ulovlig tvang, trusler, røveri, flugt fra politiet og uberettiget videooptagelse af samleje.

* 28. april: Sagen indledes ved Retten i Viborg. Der er afsat tre retsdage til behandling af sagen. Det er uvist, hvornår der falder dom.

Kilder: Ritzau, Viborg FF, Anklageskriftet.

Efter stor ihærdighed lykkedes det gæsterne at reducere til 1-2 i dommerens tillægstid på et mål af Magnus Jensen, men mere blev det ikke til.

Viborg FF vandt 2-0 hjemme over AC Horsens.