Vidste du det: Svindlere kan tage dit telefonnummer som gidsel

På et døgn fik en dansk mand 3800 opkald.

Nu forsøger svindlerne at tage telefonnumre som gidsler. Foto: Colourbox.
Nu forsøger svindlerne at tage telefonnumre som gidsler. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Dit telefonnummer som gidsel. Det lyder næsten som noget, der sker i en tv-serie eller engang i fremtiden. Desværre er det virkeligheden i 2017.

Newsbreak.dk har i nærmest utallige tilfælde, fortalt hvordan svindlere på forskellig vis forsøger at lokke personlige oplysninger ud af tilfældige danskere. Nu har svindlerne taget et nyt våben i brug: De tager dit telefonnummer som gidsel.

Telefonnummer som gidsel

Nu har udenlandske svindlere har taget et nyt våben i brug: Nu tager de uskyldige danskeres numre som gidsler.

I det forsøg har en mand modtaget 3800 opkald inden for et døgn. Det skriver TV 2.

Den, det i dette tilfælde er gået ud over, er Morten Jordt Duedahl.

Opkaldene begyndte at vælte ind onsdag formiddag, og siden har Morten Jordt Duedahls mobiltelefon mildt talt været rødglødende. Han modtager op til 20 opkald i minuttet.

Men det tog ham ikke længe at regne ud, hvad opkaldene drejede sig om. I den anden ende af røret var nemlig danskere, der uforstående ringede tilbage med et ’du har haft ringet..?’, skriver TV 2.

– Så må jeg jo sige ’ja, det ser sådan ud, men nogen bruger mit nummer til at ringe til dig’, siger Morten Duedahl til TV 2.

Ringer fra danske numre

Hans telefonnummer er blevet taget til gidsel i en ny form for fupopkald, hvor udenlandske svindlere ringer fra danske numre. Numrenes indehavere er, ligesom Morten Jordt Duedahl, ganske uvidende om, at deres telefonnummer bliver udnyttet til at franarre folk kortoplysninger, koder og andre vitale oplysninger.

IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse fortæller til TV 2, at fænomenet indenfor de sidste tre-fire måneder har været stigende.

Eksperten fortæller også, at man via servere og tjenester på nettet kan udgive sig for at ringe fra et andet nummer, end man egentlig gør.

Udgiver sig for at ringe fra velkendte firmaer

Svindlerne ringer typisk og udgiver sig for at være fra velkendte firmaer som for eksempel Microsoft. På den måde forsøger de at lokke oplysninger ud af folk, der i sidste ende kan give adgang til bankkonti.

Både Telia og TDC bekræfter, at de i disse måneder oplever en stigning i henvendelser om svindelopkald fra danske numre.

Morten Jordt Duedahl har været nødt til at blokere sit nummer, sådan at han ikke kan kontaktes, medmindre han selv ringer op, oplyser TV 2.

Powered by Labrador CMS