Vigtig opfordring fra politiet

Drop grænseshopping lørdag - der forventes massivt pres på grænserne, fordi mange tyskere er gået på sommerferie.

Udgivet Opdateret

I weekenden har mange tyske delstater officielt taget hul på årets sommerferie, og derfor forventer Syd- og Sønderjyllands Politi et stort rykind over den danske grænse lørdag.

Lørdag er den klassiske skiftedag i sommerhusene, og det er velkendt, at mange tyskere sætter stor pris på den danske kyststræknings mange sommerhus-tilbud.

Den store tilstrømning af feriehungrende sydlige naboer kan give ventede problemer ved den dansk-tyske grænse, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi.

På Twitter skriver politikredsen allerede lørdag formiddag en opfordring til navnlig danskere, der ellers havde en plan om en sviptur til det tyske.

Ordn det søndag

Grænseovergangene mellem de to lande har som følge af coronapandemien været lukket fra begge sider. Derfor har danskere ikke kunne køre ind i Tyskland – og tyskere ikke til Danmark.

For mange har det betydet et midlertidigt farvel til grænseshopping med billige bajere og spandevis af slik. Nu er det igen muligt – men politiet beder indgående til, at danskere dropper shoppeturen lørdag.

Den holdning bliver uddybet i en pressemeddelelse udsendt fredag. Her kunne politiet ligeledes oplyse, at der forventes massivt pres på grænseovergangene – der endnu kører på lavt blus.

– Vi vil derfor bede om, at danske grænse-shoppere så vidt muligt undlader at køre over og handle lørdag – eller i hvert fald gør det meget tidligt om morgenen eller om aftenen, står det.

Grænserne

Det er endnu ikke tilladt med fri passage ind i Danmark fra Tyskland. Som det er nu, er det dog tilladt for turister at krydse grænsen, hvis man kan fremvise bevis på, at man har bestilt overnatning i mindst seks nætter i Danmark.

Er du bosat i Slesvig-Holsten, Skåne, Halland eller Blekinge – populært grænselandet – kan du frit rejse til Danmark uden nogen form for formål.

Kun fem af de officielle grænseovergange er åbne. Motorvejsovergangen har døgnåbent lige som overgangene ved Kruså og Sæd.

Padborg grænseovergang har åbent dagligt mellem klokken 07.00 og 23.00.

Pebersmark grænseovergang har åbent dagligt mellem klokken 07.00 og 19.00.

Powered by Labrador CMS