Vil du gerne leve længere: Her er mirakelkuren

De fleste danskere har det allerede i hjemmet, men ny forskning viser, at kaffen kan være med til at sikre dig et længere liv.

Det er er ofte tillokkende med en kop kaffe til morgenmaden. Foto: Colourbox
Det er er ofte tillokkende med en kop kaffe til morgenmaden. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Har du altid en voldsom trang til at drikke kaffe om morgenen – eller er et cafébesøg aldrig helt det samme uden en fancy café latte? Frygt ej, forskningen er med dig. Du har sikkert tænkt over, hvorvidt det egentlig er sundt at tømme den ene kop kaffe efter den anden for at få energi. Nu giver ny forskning dig svaret – og der er grund til at smile. Hvis du altså drikker kaffe.

Undersøgelsen viser, at mænd der drikker én kop kaffe om dagen lever tre måneder længere end mænd, der ikke gør i gennemsnit. For kvinder er det selv samme tal lig med én måneds længere levetid.

Undersøgelsen er offentliggjorti Annals of Internal Medicin – og mere end 700.000 mennesker har deltaget i undersøgelsen. En af de interessante ting i undersøgelsen var blandt andet, at de europæiske kaffedrikkere havde haft en lavere risiko for at dø – end dem der holdt sig fra en spand mokka. Faktisk var dødeligheden for dem, der ikke drak kaffe 7-12%  procent højere.

Kaffe gavner

Der er ingen forskel på, hvilken slags kaffe du drikker. Om du nyder de varme dråber med eller uden koffein er underordnet, men en ting er sikkert og vist – og det er, at kaffe har cirka 200 bioaktive stoffer, som kan være med til at påvirke kroppen.

–  Vi ved, at der hos folk, der drikker kaffe, er en 25 procents nedsættelse af risiko for at få diabetes, men også en betydelig nedsættelse af risikoen for Parkinsons sygdom. Af de store sygdomme kan man sige, at hjertekarsygdomme og slagtilfælde også er reduceret hos dem, der drikker en del kaffe, siger forskningsoverlæge Kjeld Hermansen fra Aarhus Universitetshospital til TV2.

Danmark er en af de mest kaffegale nationer i verden. Danmark er det land i verden, der drikker fjerde mest kaffe per indbygger. Kun overgået af Finland, Østrig og Sverige.

Powered by Labrador CMS