Vil have mor til to i fængsel for corona-tale

En 30-årig mor til to skal idømmes mellem to et halvt og tre års fængsel for at opildne til vold mod politiet

Udgivet Opdateret

Det skal koste en 30-årig kvinde mellem to et halvt og tre års fængsel at have opildnet til vold mod politiet og grov forstyrrelse af den offentlige orden i forbindelse med en demonstration 9. januar.

Det mener anklager Henrik Uhl Pedersen, der onsdag har holdt sin procedure i sagen ved Københavns Byret.

Se billeder fra demonstrationen i galleriet over artiklen.

Den høje straf skyldes, at anklageren vil have hende dømt efter en særlig paragraf.

– Når hun ophidser en gruppe demonstranter til vold mod politiet, er det ulovligt, og når det sker, fordi Danmark er lukket ned af covid-19, så er det omfattet af paragraf 81d, siger Henrik Uhl Pedersen.

Paragraffen handler om, hvorvidt “lovovertrædelsen har baggrund i eller sammenhæng med covid-19-epidemien i Danmark” og kan hæve straffen til det dobbelte.

– Hun har været med til at anstifte til vold, hun har ledet demonstrationen og dirigeret forsamlingen af maskerede, mørkklædte mænd. Straffen skal ligge i den høje del af spektret og altså mellem to et halvt og tre års fængsel, siger Henrik Uhl Pedersen.

Forsvarere lodret uenig

Forsvarer Hassan Mahmood argumenterer modsat for, at hans klient skal frifindes.

Kvinden, der er mor til to, er tiltalt for at have tilskyndet til overfald med kast af kanonslag, sten, dåser og fakler mod betjente ved en demonstration 9.januar.

Her holdt hun en tale, hvor hun blandt andet spurgte demonstranterne, om de var “klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde”.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden 28. januar.

Dommen i sagen falder fredag klokken 12.30.

Se billeder fra demonstrationen i galleriet over artiklen.

Powered by Labrador CMS