Vild anklage: Elever fik smæk med spanskrør – i undervisningen

To elever på en skole i Horsens Kommune anklager lærere for at have slået dem med spanskrør - med blå mærker som resultat.

De to elever hævder, at lærerne slog dem så hårdt med et spanskrør, at de fik blå mærker. Foto: Scanpix
De to elever hævder, at lærerne slog dem så hårdt med et spanskrør, at de fik blå mærker. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

– Det er fuldstændig uacceptabelt i mine øjne. Man kan godt have en pind, som man bruger til at markere temaet over for børnene, men man skal ikke røre dem, så de får blå mærker eller andet!

Sådan siger skoleleder på Bankagerskolen i Horsens, Bent Nielsen, til Horsens Folkeblad, der på sin hjemmeside skriver, at to elever har beskyldt lærere for at drive en temauge om gamle dage lidt for vidt.

Eleverne har ifølge skolelederen forklaret både forældre og ledelse, at de to lærere har slået eleverne med et spanskrør. Angiveligt så den ene elev har fået et blåt mærke.

– Den ene elev har fået et blåt mærke på lænden, som ifølge eleven stammer fra brugen af spanskrøret. Vi har derfor haft et møde med eleven og forældrene, fortæller Bent Nielsen til Horsens Folkeblad.

Lærerne undres

Ifølge skolelederen, som avisen har talt med, så afviser de to lærere undrende det forhold, at de skulle have forårsaget blå mærker.

– Lærerne siger, at de har markeret slag, men at de ikke har slået så hårdt, at det har kunnet give blå mærker. Det er en rigtig træls sag, og det må ikke ske. Jeg ved endnu ikke, om sagen får konsekvenser for lærerne, men vi håndterer sagen ledelsesmæssigt. Jeg forventer, at vi tager stilling til det i denne uge, siger Bent Nielsen.

Powered by Labrador CMS