Vild oktan-dag: Benzin til under 6 kroner per liter

Onsdag eftermiddag åbnede en ny tankstation i Kolding.

Udgivet Opdateret

Kort tid efter klokken 15.30 skiftede de gule digitaltal på den lige så gule pris-stander ved Uno-X på Vejlevej i Kolding.

Det er der som sådan ikke noget umiddelbart odiøst i. Bortset lige fra, at priserne denne onsdag eftermiddag faldt – eller steg – med nogle få ører.

Med et brag faldt prisen for en liter benzin med cirka tre kroner, for en liter diesel med omkring fire kroner.

En ny tankstation er åbnet – og det skal fejres med billigt brændstof.

Da Uno-X genåbnede den ombyggede tankstation i Glostrup 29. november, blev det gjort med billig benzin og diesel. Så billig, at der på et tidspunkt var 800 meters kø og en ventetid på tre kvarter for at få fyldt tanken op.

Onsdag er turen så kommet til Vejlevej i Kolding, hvor en helt ny tankstation på godt tre uger er vokset ud af en stor mudderpøl.

Over for Bilka i Kolding bliver de mange bilister gelejdet rundt af vestklædte medarbejdere – 12 af slagsen er der kaldt ind til åbningen. Det lader til at være en god ide – i hvert fald strækker køen sig denne regnvåde eftermiddag mange meter, så man skal væbne sig med tålmodighed for at få saft på. Mens man gør det, bliver der dog delt juice og slik ud til de ventende – de skulle jo nødigt gå sukkerkolde i køen.

Ikke den store besparelse

En af de, der har valgt at rive noget tid ud af kalenderen for at holde i kø på Vejlevej, er Oksana fra Kolding. Hun har holdt kø i tyve minutter. Og er begyndt at overveje, om det kan betale sig. Hun fyldte nemlig bilen i går.

– Så jeg kommer nok til at spare 50 kroner, siger hun med et grin.

Det gør hun – og lidt til.

Ivan Milther fylder Oksanas (baggrunden) bil. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.
Ivan Milther fylder Oksanas (baggrunden) bil. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.

Områdeansvarlig i Sønderjylland Ivan Milther tanker Oksanas bil. Og spørger forinden, hvor mange liter, hun tror, den kan tage. Et spørgsmål, alle de tank-glade bilister får. Gætter man rigtigt – plus minus en halv liter – vinder man nemlig et gavekort på 200 kroner. Til brændstof, forstås.

Desværre for Oksana blev det dog ikke til et gavekort. Til gengæld fyldte Ivan Milther knap 21 liter 95 oktan på. Og gav dermed Oksama en besparelse på cirka 63 kroner.

– Men der er nogen, der har vundet, siger Ivan Milther.

Fra mudder til tankstation på tre uger

Normalt tager det cirka tre måneder at bygge en tankstation op fra bunden.

– Denne her har taget tre uger og to dage, fortæller Henrik Antonsen, marketings- og kommunikationsansvarlig ved Uno-X, til Newsbreak.dk.

Ifølge Henrik Antonsen ligner de nye Uno-X-stationer, ikke den almindelig tankstation. Og det er der en helt bestemt grund til.

– Vi har spurgt kunderne, siger han.

En pæn og hurtig station

Kunderne vil have en station, der er pæn at kigge på, men den skal også være funktionel. Og her er tiden – modsat onsdag eftermiddag – en stor faktor.

– De vil hurtig ind og hurtig ud, siger Henrik Antonsen.

Det betyder blandt andet, der er en kortautomat ved hver stander, så man ikke skal bruge tiden på at stå i kø for at betale.

I skrivende stund er en tredjedel er skiftet af 120 blevet skiftet/ombygget. Hver gang med en eller anden form for kampagne – dog ikke altid med de voldsomt nedsatte priser.

– I Glostrup var der tale om en omfattende ombygning, i Kolding er det en helt ny station, fortæller Henrik Antonsen om baggrunden for tiltagene – og det billige brændstof

Optimering af arbejdet

Det er firmaet Ipart, der laver de 120 tankstationer.

Modulerne bliver lavet færdige på værkstedet i Hammel, hvorefter de bliver kørt til byggepladsen, hvor de bliver sat op nærmest som et byggesæt.

På den måde bliver noget af den dyre tid på byggepladsen flyttet ind på værkstedet. Og det er der god mening i.

– Det giver bedre økonomi. Ikke bare for os, der har medarbejderne og værktøjet indenfor rækkevidde, men også for Uno-X, der så ikke skal lukke stationerne så længe, siger Mads Krøgholt, direktør i Ipart, der for tiden har cirka 16 fuldtidsansatte – dedikeret til om- og opbygning af de nye tankstationer.

Op igen…

Klokken 18 var det hele slut – to en halv time efter, priserne tog det gevaldige dyk.

– Men de, der holder i kø klokken 18 får lov at tanke til den billige pris, siger Henrik Antonsen.

I Glostrup fik godt 300 prisbevidste bilister fyldt tanken. Hvor mange, der svingede forbi Vejlevej, vil tiden vise.

Denne journalist gjorde – og sparede med 35 liter diesel cirka 140 kroner.

Powered by Labrador CMS