Vildt drama: Borgmester anmelder byrådsmedlem for vold

Der er drama i Dragør. I hvert fald i byrådet.

Borgmester i Dragør, Eik Dahl Bidstrup, har politianmeldt en byrådskollega. Foto: PR-foto.
Udgivet Opdateret

Eik Dahl Bidstrup er borgmester. En borgmester, der har politianmeldt en byrådskollega for vold.

Der er ofte drama i landet byrådssale. Og mon ikke, verbale udladninger tager til op til kommunalvalgene? Men at de når så langt som til skadestue, politi og anmeldelse, hører til sjældenhederne. Alligevel er det det, der netop er sket i Dragør.

Her oplyser borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) på sin Facebook-side, at han har anmeldt et medlem af økonomiudvalget for vold.

“Efter jeg sad på skadestuen hele torsdag aften, var jeg på politistationen på Hovedbanegården fredag hvor jeg meldte et medlem af økonomiudvalget til politiet for vold”, står der blandt andet i opslaget, der fortsætter:

“Umiddelbart efter Økonomiudvalgsmødet Torsdag aften blev jeg fra et andet medlem af økonomiudvalget udsat for både et fysisk og verbalt overgreb. Heldigvis brød kommunaldirektøren ind imellem vedkommende og jeg.”

Slag eller prik

Det er ikke lykkes Newsbreak.dk at få kontakt til borgmesteren, men til Ekstra Bladet siger han:

– Vedkommende kommer hen og giver mig, hvad jeg oplever som et ordentligt slag på skulderen. Og bliver trykket ned. Vedkommende presser mig så ned og hvæser en masse ukvemsord ind i mit øre. Det opleves meget intimiderende, eftersom jeg ikke kan rejse mig op og ikke har andre muligheder for at reagere.

Prikkede ham på skulderen

Ifølge Ekstra Bladet er anden kamphane i arenaen Svend Mathiasen var Tværpolitisk Liste.

Og han her en noget andet version end borgmesteren.

– Da mødet er slut går jeg op for enden af bordet, hvor borgmesteren sidder sammen med kommunaldirektøren. Mødet er færdigt, så jeg har taget overtøj på. Så prikker jeg ham på skulderen, fordi han sidder halvt drejet, siger Svend Mathiasen og tilføjer omkring det verbale:

– Så siger jeg til ham, at ‘jeg er vred over din udlægning omkring budgettet. Du har sagt til Dragør Nyt, at der er tilhørt penge til ældreområdet; hvorfor lyver du? Det passer jo ikke.’, siger han til Ekstra Bladet og tilføjer, at han er rystet.

Har overvejet deling af episoden

Eik Dahl Bidstrup skriver længere nede i opslaget, at han inden offentliggørelsen har overvejet, om den er på sin plads eller ej, men at han, hvis han ikke havde politianmeldt byrådsmedlemmet, ville være med til at legitemere sådan en opførsel.

“Derfor deler jeg også denne oplevelse for at sige at vold og trusler i det politiske arbejde ikke er ok! Jeg vil med det gerne fastslå at det er en opførsel som ikke sømmer sig for et medlem af kommunalbestyrelsen”, oplyser han og slutter af med ordene:

– Jeg er selvfølgelig rystet men ok.

Powered by Labrador CMS