Vildt regnvejr fik strømmen til at gå

Østkraft afbrød strømmen i Nexø lørdag aften, da himlen åbnede sig og Bornholm blev ramt af skybrud. Her er det København, der blev oversvømmet for tre uger siden. (Arkivfoto) Foto: KENNETH MEYER/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Lokalt skybrud på Bornholm fik strømmen til at gå i Nexø lørdag aften. Efter en time var der dog lys på igen.

Det var på et tidspunkt ikke bare vådt men også meget mørkt i Nexø på Bornholm.

Byen på klippeøen blev ramt af et varslet skybrud lørdag aften. Og vandmasserne var så massive på et tidspunkt, at Østkraft, der leverer strøm til øen, så sig nødsaget til at slukke for den station, der forsyner Nexø med strøm.

– Der kom mere vand til, end vi kunne nå at pumpe væk. Og på et tidspunkt var der så meget vand, at der var fare for kortslutning, siger Peter Arentzen, der er vagthavende maskinmester på Østkraft.

– Sker der en kortslutning, når vi taler om højspænding og 60.000 volt, så er der ved en kortslutning fare for, at hele stationen kan sprænge i luften. Derfor tog vi strømmen, siger han til Ritzau.

Det tog en times tid, før Østkraft igen kunne slå strømmen til.

– Der er stadig meget vand dernede – men nu kan vi nå at pumpe det væk, siger Peter Arentzen.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen siger, at der har været skybrud på Bornholm.

– Der har været en stribe meget kraftige byger på Bornholm lørdag aften. Vores måler ved Nexø-vest viser, at der er faldet 88 millimeter regn. Og på Hammer Odde er vi oppe på 30 millimeter, siger han.

Steen Rasmussen siger, at der stadig kan være enkelte byger på Bornholm, men at det kraftige regnvejr er drevet over.

Men selv om der er faldet meget vand, har Falck ikke haft travlt. Her har man kun været ude hos tre husstande i Nexø, som havde problemer med vandmasserne.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS