Vildt tordenvejr på vej: Her skal du passe på

Der kan vente nogle danskere et ordentligt tordenskrald med vejret den 8. juli 2019.

Det er vigtigt at vide, hvordan man kommer i sikkerhed ved lyn og torden. KLIK VIDERE OG SE DMI’S TIPS TIL, HVORDAN DU ABSOLUT IKKE SKAL GØRE. Arkivfoto.
Det er vigtigt at vide, hvordan man kommer i sikkerhed ved lyn og torden. KLIK VIDERE OG SE DMI’S TIPS TIL, HVORDAN DU ABSOLUT IKKE SKAL GØRE. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Vejret den 8. juli 2019 kan for flere danskeres vedkommende risikere at begynde med et kraftigt tordenvejr.

Risikoen for det kraftige vejr har fået Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til at udsende en risikomelding, der primært gælder for den nordlige halvdel af Sjælland i morgentimerne.

Tidligt mandag morgen har det kraftige vejr dog ikke ramt Danmark endnu, oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Jesper Eriksen, til Newsbreak.dk.

– Tordenbygerne ligger ude over Øresund, og man har også kunnet høre torden i området omkring Storkøbenhavn. Det ser ud til, at bygerne i stedet har ramt den svenske vestkyst indtil videre, siger Jesper Eriksen.

Der er størst risiko for, at det kraftige vejr rammer Nordsjælland – men folk på Djursland kan også risikere end ordentlige regnbyge og måske også torden ifølge DMI.

Vejret den 8. juli 2019: Formentlig ikke skybrud

Jesper Eriksen forventer ikke, at det kraftige regn- og tordenvejr som sådan vil opfylde kriterierne for skybrud, men lokalt kan der dog stadig falde en hel del regn.

– Der vil typisk falde omkring 1-5 millimeter regn, men lokalt kan der måske falde op til 15-20 millimeter. Men det er stadig usikkert på nuværende tidspunkt, siger meteorologen.

I galleriet ovenfor kan du se DMI’s tips til, hvad du ikke må gøre i tordenvejr.

Byger til hele landet

Selvom man ikke bor i en af de berørte områder for DMI’s risikomelding, kan man dog ikke slippe for regn.

Artiklen fortsætter under videoen

Vejret den 8. juli 2019 kommer nemlig i høj grad til at stå i bygernes tegn for hele landet ifølge DMI.

– Der kommer overvejende byger til hele landet, men der vil også være perioder med lidt eller nogen sol, siger Jesper Eriksen.

Dagtemperatur kommer til at ligge på mellem 17 og 21 grader.

Powered by Labrador CMS