Vingegaard efter anden Tour-sejr: Det er svært at forstå

Danskeren skal lige bruge et par dage på at fordøje endnu en triumf i verdens største cykelløb.

Der kommer til at gå lidt tid, inden det er sunket helt ind hos cykelrytteren Jonas Vingegaard, at han for andet år i træk har vundet verdens største cykelløb.

Det siger den danske Jumbo-Visma-rytter søndag i Paris efter den afsluttende 21. etape af Tour de France.

- Jeg er glad og sindssygt stolt over at have vundet Tour de France igen, siger Jonas Vingegaard til TV 2.

- Det er svært at forstå, og jeg tror, at der går et par dage, inden jeg helt har forstået, hvor stort det egentlig er, siger han.

Stort forspring

Jonas Vingegaard vandt i år Touren med et forspring på hele syv minutter og 29 sekunder ned til sin store rival, Tadej Pogacar (UAE).

De to har de seneste tre år udgjort de to øverste trin på podiet i Touren, som slovenske Pogacar vandt i både 2020 og 2021.

- Det har været en hård kamp mellem Tadej og mig.

- Det har været en fed kamp, og det så i lang tid ud til, at det kunne gå begge veje, siger Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-holdet kunne søndag juble, da de kørte over målstregen i Paris på sidste etape af Tour de France. Danskeren vandt løbet for andet år i træk.

Stiller op i Spanien

Den danske Tour-vinder vil senere i år gå efter at vinde endnu et af de helt store etapeløb, når han stiller op i Vuelta a España.

Her deltog Jonas Vingegaard i 2020 og blev nummer 46.