Virksomheder raser over minister og »beskidt lobbyarbejde«

Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Krav til vinduer har kostet små producenter millioner

Efter byggeriminister Rasmus Helveg Petersen var til møde med vinduesgiganten Velux, blev kravene til en bestemt type vindue ændret, og det har ifølge mindre vinduesproducenter kostet dem tocifrede millionbeløb. Det skriver Børsen fredag.

Der blev i 2010 indført en grænse for, hvor kold en rude må være på indersiden, og det krav har mindre vinduesproducenter investeret millionbeløb i at leve op til. En af de vindueskonkurrenter, der er ramt, er IdealCombi. Deres direktør og medejer, Bent Søgaard, udtaler, at de har brugt et pænt, tocifret millionbeløb på investeringen.

Den kan vise sig at have været forgæves, da man nu fjerner kravet. Til gengæld kan de lavere krav hjælpe Velux, da de har nogle vinduer, som ikke lever op til kravene. Konkurrenten Inwido mener, at det giver Velux en uretfærdig markedsfordel.

»Det ser ud til, at det er beskidt lobbyarbejde, der er lykkedes. Vi har i lang tid arbejdet i samarbejdsgrupper med ministeriets folk for at finde ud af, hvad de nye krav skulle være, og vi har lavet et fælles udkast til det. Så går ministeren ud og fjerner kravet helt, lige inden forslaget skal i høring,« siger administrerende direktør Mads Storgaard Mehlsen, der også er formand for industrisektionen i Dansk Byggeri, til Børsen.

De sænkede krav til vinduerne er dog kun et forslag, så vinduesproducenternes indvendinger kan få ministeren til at ændre mening igen. Ministeren udtaler, at kravene er sænket for at øge konkurrencen og billiggøre produkterne, så man kan skabe flere jobs i branchen.

Powered by Labrador CMS