Voldsomt uvejr: Her er de skræmmende fakta

Onsdag er der registreret fem skybrud, mens der er registreret 1779 lynnedslag over land, oplyser DMI.

Med onsdagens vejr har Danmarks Meteorologiske Institut registreret knap 2000 lynnedslag. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Med onsdagens vejr har Danmarks Meteorologiske Institut registreret knap 2000 lynnedslag. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er ikke noget at sige til, hvis du havde mest lyst til at være indendørs onsdag aften. Det var enorme mængder nedbør, buldrende tordenvejr og knap to tusind lynnedslag, der prægede onsdagens vejr.

Danmarks Meteorologiske Institut kommer her med opgørelsen over, hvor slemt det faktisk stod til.

Tusinde lynnedslag

Op af eftermiddagen og om aftenen kunne flere danskere høre buldrende brag udenfor. Tordenvejret var absolut på sit højeste. Det samme gælder for lynnedslag.

– Vi har optalt 1779 lynnedslag over danske landområder. Det vil sige at steder som Nordsøen, Skagerrak og andre havområder ikke er talt med, siger klimatolog ved DMI Frans Rubek til Newsbreak.dk.

En håndfuld skybrud

Flere steder i landet oplevede man massive mængder nedbør. Ifølge DMI var den samlede nedbørsmængde størst i København-området, på Østsjælland, Møn, Himmerland og på Nordfyn.

På DMIs målestationer blev der også registreret skybrud, som klassificeres ved mere end 15 millimeter nedbør på 30 minutter eller derunder.

– Der er fra vores målestationer registreret fem skybrud. Fire i København-området og en ved Otterup på Nordfyn, som fik 18 millimeter nedbør på 30 minutter, siger klimatolog Frans Rudbek.

Måske mange flere

Frans Rubek forklarer ydermere, at der sagtens kan have været flere skybrud, som de ikke har registreret.

– Der er steder, hvor der er langt imellem vores målestationer. Og har der været skybrud der, har vi ikke kunne registrere det, siger han.

Powered by Labrador CMS