Volkswagen lover at betale ekstraregning for 800.000 bilejere

Tysklands største bilkoncern, Volkswagen, garanterer at betale regningen for de mange bilejere, som er berørt af CO2-skandalen.

Volkswagen lover at betale regninger for mange, der har måtte punge ud i forbindelse med dieselskandalen. Foto: Fabian Bimmer/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tysklands største bilkoncern, Volkswagen, garanterer at betale regningen for de mange bilejere, som er berørt af CO2-skandalen.

 

Volkswagen-gruppen garanterer, at enhver CO2-afgift, der kan opstå, skal kompenseres.

Det skriver bilkoncernens adm. direktør, Matthias Müller, i et brev til finansministrene i EU, beretter The Guardian.

 

I sidste uge oplyste Volkswagens koncernledelse, at op mod 800.000 biler har »uregelmæssigheder« med de officielle brændstofmålinger.

I brevet sendt til EUs finansministre anmoder Matthias Müller dem om at sende CO2-regningerne videre til Volkswagen, så bilkoncernen kan betale regningen for bilisterne.

35 milliarder euro

Analytikere siger ifølge The Guardian, at Volkswagen kan stå over for en regning på op til 35 mia. euro på grund af bøder, retssager og refunderinger.

Siden august har Volkswagen været i fokus, fordi omkring 11 millioner af koncernens biler indeholder en såkaldt snydesoftware, der har fået bilerne til at se mere miljøvenlige ud i tests, end de i virkeligheden er på vejene.

Det er de nationale myndigheder, der foretager test af alle biler, så EU-kommissionen er afhængig af de enkelte lande håndhævre reglerne. En talskvinde for Kommissionen sagde ifølge The Guardian:

»Offentlig tillid er på spil. Vi har brug for at få alle fakta på bordet og for at håndhæve den eksisterende lovgivning.«

VW-Ledelsen har indtil videre skønnet, at den nye CO2-sag kan koste koncernen cirka to milliarder euro, svarende til 15 milliarder kroner.

 

Powered by Labrador CMS