Vraget til Touren: Vinder DM-guld

DM i enkeltstart endte med Mathias Norsgaard Jørgensen som vinder. Hans søster, Emma, vandt kvindernes løb

Udgivet Opdateret

Mathias Norsgaard Jørgensen skal det kommende år køre i en dannebrogstrikot, når han deltager i en enkeltstart.

Torsdag vandt han DM, da han var hurtigst af alle på den næsten 40 kilometer lange rute i og omkring Aalborg.

Dermed sikrede han en rendyrket søskendetriumf på de nordjyske veje. Hans søster, Emma Norsgaard Bjerg, vandt således kvindernes DM-enkeltstart tidligere torsdag.

Tæt afslutning

Mathias Norsgaard Jørgensen kom mål i tiden 46 minutter og 25 sekunder. Det var syv sekunder hurtigere end både Magnus Cort og Mattias Skjelmose Jensen på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Under et sekund adskilte Corts og Skjelmoses tider.

Det er første gang, Mathias Norsgaard Jørgensen vinder DM i enkeltstart, og samtidig hans første sejr nogensinde som professionel.

Kasper Asgreen har siddet tungt på DM i enkeltstart med tre sejre i træk fra 2019 til 2021. Men det stod på forhånd klart, at han ville blive skubbet af tronen torsdag. Quick-Step-profilen var nemlig slet ikke med.

Søskendeparret Mathias Norsgaard Jørgensen og Emma Norsgaard Bjerg kan nu kalde sig danske mestre i enkeltstart.
Søskendeparret Mathias Norsgaard Jørgensen og Emma Norsgaard Bjerg kan nu kalde sig danske mestre i enkeltstart.

Favorit deltog ikke

Asgreen deltager ikke ved DM - i hverken enkeltstart eller linjeløbet søndag - på grund af småskavanker efter sit styrt i Schweiz Rundt for nylig.

En anden forhåndsfavorit, den tredobbelte U23-verdensmester i disciplinen Mikkel Bjerg, deltog heller ikke. Han ragede corona til sig under sidste uges Slovenien Rundt.

Mathias Norsgaard Jørgensen er ikke udtaget til at skulle køre Tour de France for sit hold, Movistar.

Han kommer dermed ikke til at vise de røde og hvide farver frem, når verdens største cykelløb næste fredag sættes i gang med en enkeltstart i København.

Powered by Labrador CMS