Yahya Hassan klistret på andres valgplakater

Sådan ser Yahya Hassans valgplakat ud. Foto: Instagram.
Udgivet Opdateret

Digteren Yahya Hassan, der stiller op som løsgænger ved folketingsvalget, har tilsyneladende kapret flere partiers valgplakater i Skanderborg.

Onsdag morgen er hans valgplakat med portræt og teksten »Selv om jeg er et svin, så ved I hvad jeg står for« blevet sat oven på en række valgplakater for andre partier, skriver Århus Stiftstidende.

En hurtig gennemgang viser, at det i al fald er gået ud over valgplakater for Liberal Alliance, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti.

Borgmester Jørgen Gaarde (S), der er formand for valghandlingen i Skanderborg Kommune, havde endnu ikke hørt om angrebet på partiernes valgplakater, da Århus Stiftstidende kontakter ham.

»Det var dog utroligt. Men jeg regner med, at det er noget, de enkelte partier vil tage sig af. For mig er der ingen tvivl om, at der er ulovligt. Så enkelt kan man sige det. Men hvis man vil melde det til politiet, skal partierne gøre det,« siger Jørgen Gaarde.

»Det er rigtig kedelig, at sådan noget sker. Valget skal gerne være en festlig begivenhed, og det er i orden at kappes om at få flest valgplakater op. Men det skal gå ærligt for sig. Jeg håber, det her kommer rigtig dårligt tilbage til ham,« siger borgmesteren.

Har du før oplevet noget tilsvarende?

»Nej, det har jeg ikke. Men ved sidste kommunalvalg oplevede Socialdemokraterne, at vi fik klippet mange valgplakater ned og smidt væk. Vi fandt dem blandt andet bag buslæskure.«

Politikommissær Torben Rungstrøm ved lokalpolitiet i Skanderborg oplyser, at der endnu ikke er nogen, der har anmeldt de ulovligt plakater.

Powered by Labrador CMS