Yahya Hassan stak af fra PET og kørte uden kørekort

Yahya Hassan. Foto: Facebook.
Udgivet Opdateret

Folketingskandidat Yahya Hassan blev tidligere på året sigtet af politiet for at have kørt bil i Aarhus uden kørekort, og den konkrete episode fandt sted, da han var under PET-beskyttelse. Det erfarer Radio24syv.

Episoden fandt sted tidligere på året, hvor Yahya Hassan ifølge Radio24syvs oplysninger overnattede hos sin mor i Aarhus. I løbet af aftenen forlod han bopælen, uden at hans livvagter opdagede det, og samme aften stoppede en patruljevogn fra Østjyllands Politi den unge digter og folketingskandidat bag rattet af en bil, selv om han ikke har kørekort.

Radio24syv erfarer, at Østjyllands Politi i den konkrete sag tog kontakt til de PET-livvagter, der var tilknyttet Yahya Hassan, for at forklare dem, at han ikke længere opholdt sig ved bopælen, men at han kørte rundt i Aarhus uden kørekort.

Yahya Hassan blev efterfølgende sigtet for kørsel uden førerret i forbindelse med sagen, men det ønsker Østjyllands Politi ikke at kommentere:

»Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere enkeltpersoners mellemværende med politiet,« hedder det i en skriftlig udtalelse fra politiet.

Yahya: – Det husker jeg ikke

Hovedpersonen selv, som for tre uger siden frabad sig fortsat beskyttelse af PET, siger til sagen:

»Det husker jeg ikke. Det må du snakke med nogle andre om,« siger Yahya Hassan.

Radio24syv har været i kontakt med PET, men efterretningstjenesten ønsker ikke at kommentere sagen. Kanalen har også forsøgt at få en kommentar fra Nationalpartiets formand Kashif Ahmad, men det er indtil videre ikke lykkedes.

Powered by Labrador CMS