Youtube-stjernes børn fjernet på grund af disse videoer

Videoerne viser børnene blive slået, skubbet og råbt ad.

Mike Martin har mistet forældremyndigheden over sin søn Cody (yderst til højre) og datter Emma (bagerst til venstre).Foto: Twitter
Foto: Twitter

Udgivet Opdateret

Youtubekanalen DaddyOFive har været i alvorlig modvind her på det sidste. På kanalen kan man finde flere videoer af børnene, hvor de bliver slået, skubbet og råbt af. Forældrene bag kanalen siger, det bare er spøg, men mange er uenige og kalder det børnemishandling. Videoerne har nu kostet parret forældremyndigheden over to af dets børn.

Kanalen med næsten 800.000 følgere bliver styret af forældreparret Mike og Heather. Det er Mikes to børn Cody og Emma, som parret har mistet forældremyndigheden over. Det skriver The Independent.

Far får børn til at slå hinanden

Det hele startede med en video, hvor forældrene beskylder børnene for noget, de ikke har gjort. Selvom forældrene ved, at børnene ikke står bag, skælder de dem så meget ud, at de bryder sammen i gråd, inden forældrene fortæller dem, at det var en spøg.

Videoen fik flere til at kalde forældrenes opførsel over for børnene for mishandling, og som folk begyndte at tjekke videoerne igennem, viser det sig, at der ligger masser lignende videoer på kanalen. For eksempel er der en video, hvor Cody bliver skubbet ind i en bogreol.

I en anden leger Mike en leg med børnene, hvor han får dem til at slå hinanden. Der er også flere, hvor de bliver råbt af og græder.

“Det er falske videoer”

Videoerne har nu kostet Mike forældremyndigheden over Cody og Emma. Den er i stedet gået til børnenes biologiske mor, Rose Hall.

– De har det godt. De er ved at blive sig selv igen, fortæller moderen.

Rose takker Youtube-samfundet for at gøre opmærksom på kanalen og mishandlingen af hendes børn. Til trods for kritikken har Mike og Heather hårdnakket påstået, at videoerne var harmløse, samt at børnene elskede at medvirke, og videoerne var planlagt på forhånd med manuskript.

Anden youtube-stjerne hjælper børnene

Det var især en anden Youtube-stjerne, Philip DeFranco, med mere end 5,3 millioner følgere, der gjorde opmærksom på mishandlingen. Han har lavet en video, der viser nogle af de værste klip fra DaddyOFive-kanalen. Hans video er blevet set mere end tre millioner gange og spredte fordømmelse over Mike og Heather.

Du kan se hans video her.

Men i sidste uge undskyldte forældrene bag kanalen endelig i en video. Her siger de, at de ikke var klar over, hvilken påvirkning videoerne ville have på deres børn og er kede af det. De har også slettet de omtalte videoer af børnene.

Powered by Labrador CMS