Zlatan gør det igen

Med to afgørende aktioner blev Zlatan Ibrahimovic helten for AC Milan, som vandt 2-1 over AS Roma i Serie A

AC Milan-angriberen Zlatan Ibrahimovic fik under en time på banen ude mod AS Roma, men det var nok tid for svenskeren til at afgøre kampen. Simon Kjær (til venstre) spillede hele kampen for milaneserne.
Udgivet Opdateret

Zlatan Ibrahimovic var søndag aften den altdominerende figur i den italienske topkamp mellem AC Milan og AS Roma i Serie A.

I Milans sejr på 2-1 i Rom scorede Ibrahimovic det første mål og fremtvang det straffespark, der endte med at sørge for sejren.

Med sejren stryger ubesejrede Milan til tops med 31 point efter 11 kampe.

Det er samme pointantal som Napoli, der er nummer et grundet en lidt bedre målscore. Napoli vandt tidligere søndag 1-0 ude over Salernitana.

En nydelse at se

Ibrahimovic var en nydelse at se udfolde sig på Stadio Olimpico.

Svenskeren, der er blevet 40 år, fik kun 57 minutter på banen, men det var rigeligt til at sætte et solidt aftryk på kampen og være den altafgørende skikkelse.

Efter 26 minutter hamrede han 1-0-målet i nettet på et frispark, der var knaldhårdt og præcist. Roma-keeperen Rui Patrício var plantet forstenet på målstregen i situationen.

Fem minutter inde i anden halvleg scorede Ibrahimovic endnu et flot mål, men denne gang var der offside på den lange aflevering fra Simon Kjær.

Kort efter fik Ibrahimovic endnu en bold i dybden, og han blev nedlagt i feltet. Det udløste et straffespark efter et VAR-gennemsyn.

Midtbanespilleren Franck Kessie tog sig sikkert af sparket fra pletten og gjorde det til 2-0 efter 57 minutter.

Straks sparet

Den solide føring betød, at Ibrahimovic straks blev sparet og erstattet af den franske angriber Olivier Giroud.

Lidt udfordringer skulle milaneserne dog få, da udeholdet blev reduceret til ti spillere ti minutter senere.

Backen Theo Hernández modtog sit andet gule kort i kampen og blev sendt i bad efter 66 minutter.

Det gav al initiativet til Roma i den sidste omkring halve time af opgøret. Men Milans forsvar holdt stand længe - anført af Kjær.

Den danske midtstopper spillede solidt i Milans forsvar og stod i vejen for mange af de farlige Roma-aktioner.

Dog kunne Kjær og co. ikke stille noget op, da indskiftede Stephan El Shaarawy reducerede til 1-2 for romerne tre minutter inde i overtiden.