Zoologisk have afliver giraf-mor

Den zoologiske have i Odense har aflivet en giraf, og efterladenskaberne anvendes til rovdyrfoder og forskning.

Giraffen her er blevet aflivet i Odenses zoologiske have. foto: Odense Zoo
Udgivet Opdateret

Onsdag morgen blev en giraf aflivet i den omstridte zoologiske have i Odense, der har døjet med sit image oven på aflivningen og dissekeringen af en løveunge i efteråret 2015. En sag der gik verden rundt. Denne gang er der dog noget mindre dramatik over beslutningen om at slå et dyr ihjel.

Den store hun-giraf døjede nemlig med slem gigt i forbenene, og i samarbejde med dyrlæge Steffen Knold, vurderedes det, at hun-giraffen ikke længere kunne leve et værdigt liv, oplyser Odense Zoo i en pressemeddelelse.

– Hun haltede og smerterne har sandsynligvis gjort, at hun isolerede sig fra flokken. Giraffen er flokdyr, og derfor viser hendes isolerende adfærd, at hun ikke trives mere. Vi har prøvet at medicinere hende med smertestillende, men vil ikke fortsætte behandlingen, da gigten ikke kan helbredes. Af den årsag besluttede vi at aflive giraffen her til morgen. Det vigtigste for os er, at dyrene trives i deres liv i ZOO og – når tiden kommer – får en værdig død, fortæller Nina Collatz, zoolog i Odense ZOO.

Et godt liv

Hun-giraffen blev aflivet onsdag morgen, og hendes legeme skal nu bruges til at fodre havens rovdyr – som hjælpe med forskning.

Ifølge zoologisk have har giraffen haft et godt liv i Danmark, hvor hun kom til som knap to-årig efter at være født i en zoologisk have i Osnabrück i Tyskland.

Hun har levet sammen med den øvrige giraf-flok i haven og har givet liv til tre kalve gennem sine fem år i Odense.

Giraffer kan normalt blive mellem 25 – 30 år gamle.

Powered by Labrador CMS