Så meget får du

Regeringen er på vej med skattelettelser, så danskere i arbejde får flere penge mellem hænderne

Udgivet Opdateret

Ifølge flere medier er regeringen i sit kommende udspil til skattereform klar med skattelettelser for knap syv milliarder kroner, og dermed står mange danskere i arbejde til at kunne få flere penge mellem hænderne.

Beregninger fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos viser, at en familie med to børn i ejerbolig med en samlet indkomst på 919.000 kroner - med pension - vil få en samlet skattelettelse på 4700 kroner årligt.

Troels Lund Poulsen (V), der er fungerende økonomiminister, ventes snart at præsentere nye skattelettelser. Inden da er regeringens udspil dog sluppet ud i flere medier. (Arkivfoto).

En familie med en højere løn på lidt over 2 millioner kroner årligt vil skulle betale topskat - men ikke toptopskat - og få en samlet skattelettelse på 13.800 kroner ifølge beregningerne.

Skal betale mere

Omvendt vil en direktørfamilie med en samlet lønindkomst på knap 5,7 millioner komme ind under den varslede toptopskat. Her vil der skulle betales 67.600 kroner mere i skat end nu.

Jørgen Sloth, der er fungerende cheføkonom i Cepos, kalder det kommende skatteudspil for en ”fin rose med en meget stor torn i”.

- Det er godt, at arbejdende danskere får en skattelettelse og glimrende, at topskatten nedsættes. Men det er fuldstændig unødvendigt at indføre toptopskatten, siger han til beregningerne.

Samme leje

Er man enlig funktionæransat i ejerbolig med indkomst på 684.500, vil skattelettelsen være på 2400 kroner. Tjener man cirka 460.000 og bor i lejebolig, ligger den i samme leje.

Selv om regeringens udspil til en skattereform endnu ikke er officielt præsenteret, har flere medier, herunder Børsen, fået nys om, hvad der er på vej.

Blandt andet skal det almindelige beskæftigelsesfradrag hæves fra 10,65 procent til 12,75 procent. Det maksimale beskæftigelsesfradrag hæves til 54.200 kroner fra 45.600 kroner i dag.

Ny mellemskat

Regeringen vil desuden indføre en ny mellemskat på 7,5 procent i indkomstintervallet fra 618.400 kroner til 750.000 kroner om året før AM-bidrag. Hvis man tjener over 750.000 kroner om året før AM-bidrag, betales topskat på 15 procent.

Regeringen vil også indføre den stærkt omdiskuterede toptopskat på 5 procent for årslønninger over 2,5 millioner kroner før AM-bidrag.

Powered by Labrador CMS