To teenagere anholdt i sagen

Politiet overhørte to 17-årige drenge komme med sexistiske tilråb mod kvindelig dommer i Championship-kamp.

Udgivet Opdateret

To 17-årige drenge er blevet anholdt, efter at de angiveligt kom med kvindefjendske tilråb mod dommer Rebecca Welch i lørdagens Championship-kamp mellem Birmingham og Sheffield Wednesday.

Det oplyser det lokale politi i området.

 I politiets varetægt

- Vi har anholdt to drenge for at have fremsat kvindefjendske tilråb mod den kvindelige dommer. Betjentene overhørte tilråbene og anholdt øjeblikket de to, lyder det.

Begge drenge er blevet taget i politiets varetægt, mens sagens omstændigheder efterforskes.

Birmingham havde allerede før kampen opfordret sine tilhængere til at respektere dommerne - og særligt Welch.

Klub skuffet

I en udtalelse henviste klubben direkte til de "sexistiske og kvindefjendske" tilråb, som Welch blev udsat for i sin forrige kamp som dommer på Birminghams hjemmebane mod Preston.

Klubben var efter opgøret mod Sheffield Wednesday derfor også skuffet over, at ikke alle har lyttet til opfordringen.

Rebecca Welch skrev i januar historie, da hun blev den første kvindelige dommer til at få ansvaret for en kamp i Championship, den næstbedste række i England. (Arkivfoto).

- Fodboldklubben er dybt skuffet over, at politiet overhørte to fans komme med kvindefjendske tilråb mod dagens dommer, lød det.

Skrev historie

Det var i netop opgøret mellem Birmingham og Preston, at Welch i januar skrev historie, da hun blev den første kvindelige dommer til at få ansvaret for en kamp i Championship, den næstbedste række i England.

Birmingham vandt lørdagens opgør 2-1, hvilket dermed blev cheftræner Wayne Rooneys første sejr for klubben, siden han blev hyret i midten af oktober.

Powered by Labrador CMS