Wozniacki med ny sejr

Caroline Wozniacki ændrede taktik, da hun i starten af andet sæt havde kurs mod nederlag i US Open.

Caroline Wozniacki jubler efter sin tredje sejr i US Open.
Caroline Wozniacki jubler efter sin tredje sejr i US Open.
Udgivet Opdateret

Caroline Wozniacki er klar til ottendedelsfinalen i US Open, men hun var ellers på vej mod nederlag mod Jennifer Brady på Arthur Ashe Stadium fredag eftermiddag lokal tid.

Amerikaneren førte med 6-4, 2-0, men fra da af vandt Wozniacki 12 ud af 14 partier og tog sejren med cifrene 4-6, 6-3, 6-1.

- Jeg var overrasket over min baghånd, for normalt slår jeg den ned ad linjen i søvne, men den virkede ikke, fortæller Wozniacki i vinderinterviewet.

- Jeg følte, at jeg var tæt på at finde rytme, men så alligevel ikke. Jeg lavede for mange fejl fra baghånden, og det frustrerede mig. Samtidig var hun meget aggressiv fra start og gik efter sin forhånd, supplerer Wozniacki på det efterfølgende pressemøde.

Der skulle ske noget drastisk

Med andre ord skulle der ske noget drastisk for at vende kampbilledet.

- Så jeg besluttede ved stillingen 0-2 (i andet sæt, red.), at jeg i stedet skulle slå baghånden på tværs og holde boldene i gang og fighte mig tilbage, og så fandt jeg rytmen igen og begyndte at spille bedre og bedre.

- Jeg bestemte mig for at rykke fødderne mere og spille mere aggressivt, men stadig med margen til linjerne. Jeg blev bedre og bedre, som kampen skred frem, og jeg synes, at jeg spillede virkelig godt i halvandet sæt.

Klar til anden uge

Dermed er hun klar til anden uge af US Open i sin første grand slam-turnering siden januar 2020. Og efter at have holdt pause fra tennis i tre et halvt år.

- Som udøver tror man altid på sig selv, men jeg ikke regnet med at skulle stå her, efter at jeg stoppede for tre år siden.

- Jeg har fået to børn og havde kun regnet med, at jeg skulle kigge på udefra. Nu har jeg allerede fået lov til at spille to kampe herinde (på Arthur Ashe Stadium, red.), siger den 33-årige dansker.

Hun spiller ottendedelsfinale på søndag. Modstanderen bliver enten den sjetteseedede amerikaner, Coco Gauff, eller belgieren Elise Mertens, der er seedet som nummer 32. De mødes senere fredag lokal tid.

Caroline Wozniacki

  • US Open ottendedelsfinalist
  • Vandt 12 ud af 14 partier mod Jennifer Brady
  • Spiller ottendedelsfinale på søndag
  • Møder Coco Gauff eller Elise MertensPowered by Labrador CMS