Banker Trump 6-0

Republikanske Nikki Haley tager sejr i delstaten New Hampshire med seks stemmer. Trump fik nul

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Dixville Notch i New Hampshire har siden 1960 tradition for at være de første til at stemme ved USA's primærvalg.

Alle seks stemmer i Dixville Notch gik til Nikki Haley, som er Donald Trumps republikanske modstander.

New Hampshire afholder det første primærvalg i USA, som er et vigtigt skridt i præsidentvalgkampen.

Resultatet af primærvalget i New Hampshire kan indikere Republikanernes støttefordeling mellem Trump og hans modstandere.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Traditionen tro var de første til at stemme ved det amerikanske primærvalg i New Hampshire vælgerne i bjergflækken Dixville Notch.

Blot et kvarter efter at valgstedet åbnede, lukkede det igen, da de seks registrerede indbyggere i byen havde afgivet deres stemme og leveret en overbevisende sejr til Nikki Haley.

Det skriver TV2, som tilføjer, at alle seks stemmer gik til Donald Trumps eneste tilbageværende republikanske modstander, Haley.

Første delstat

New Hampshire holder som første delstat i USA primærvalg tirsdag, hvor kampen om hvem der skal være præsidentkandidater spidser til.

Vælgerne i Dixville Notch har siden 1960 været de første til at stemme ved primærvalg, som kulminerer med præsidentvalget senere i år.

Primærvalget i New Hampshire er det første primærvalg op til præsidentvalget senere i år.

USA's tidligere præsident Donald Trump vandt dog klart i delstaten Iowa.

Her var der tale om et caucus og ikke et primærvalg. Flere stater anvender caucuses for at vælge deres præsidentkandidat fremfor traditionelt primærvalg. Ifølge TV2 afholdes 13 af de republikanske valg som caucuses i 2024.

De tog ikke lang tid at tælle stemmerne op, da der kun er seks registrerede indbyggere i bjergbyen Dixville Notch.

Bliver delt

New Hampshires primærvalg tirsdag kommer til at dele delstatens Republikanske vælgere op i to lejre: dem, der er med Trump, og dem, der er imod ham.

Valget blev til en snæver dyst søndag, da Floridas guvernør, Ron DeSantis, trak sig fra kapløbet om at blive Republikanernes præsidentkandidat og gav sin støtte til Trump.

Trump fører i meningsmålingerne over Haley med et tocifret antal procentpoint.

Måske sidste chance

For Haley repræsenterer New Hampshire den måske sidste chance for at bevise, at den Republikanske vælgerbase kan overveje en anden kandidat end Trump, der har overvældende støtte fra partiet trods 91 retlige tiltaler.

Selv om det første resultat er tikket ind tirsdag morgen dansk tid, kommer der til at gå lang tid, før det endelige resultat for delstaten ligger klar.

Ifølge nyhedsbureauet AP ventes det endelige resultat at ligge klar natten til onsdag dansk tid, skriver TV2.

Powered by Labrador CMS