Étårigt barn i dagpleje - formentlig af forgiftning

Tre er anholdt i sagen

Udgivet Opdateret

Tre personer er blevet anholdt i sag om en etårig dreng, der er død efter formodet forgiftning med stoffet fentanyl i den amerikanske storby New York.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

En 38-årig mand, som menes at være involveret i organiseret handel med narkotika, herunder fentanyl, er senest blevet anholdt.

Med anholdelsen er man nu tættere på at sikre, at retfærdigheden sker fyldest, siger anklager Damien Williams i en meddelelse.

- Dagens anholdelse er endnu et skridt mod at opnå retfærdighed for børneofrene for denne afskyelige forbrydelse og for deres familier, siger han.

Har solgt store mængder

Den 38-årige går under navnet "El Gallo".

Han har angiveligt solgt store mængder af fentanyl, der er blevet pakket og opbevaret i en dagsinstitution i bydelen Bronx, hvor den etårige dreng blev passet.

Drengen døde den 15. september.

Forinden udviste han og tre andre børn fra dagplejen tegn på at have været eksponeret for fentanyl.

Fentanyl

Fentanyl er et syntetisk smertestillende stof i opioid-gruppen med en hurtigt indsættende og kortvarig virkning. Fentanyl er omkring 100 gange mere potent end morfin. Det anvendes til behandling af stærke smerter, ofte til gennembrudssmerter, og til induktion af anæstesi. Fentanyl anvendes ofte i ambulancer, hvor det er velegnet på grund af den hurtige virkning og korte plasmahalveringstid.

Fentanyl kan give en del bivirkninger i form af fx kvalme og opkast, forstyrrelser i hjerterytme, hjertebanken, ændringer i blodtrykket, muskelsammentrækninger i strubemuskulaturen eller luftrørene. Ved forgiftning ses svag eller ophørt vejrtrækning hvilket naturligvis resulterer i død.

Kilde: pro.medicin.dk og Wikipedia.

Over 50 gange stærkere end morfin

Stoffet er et kraftigt syntetisk opioid, som minder om det smertestillende middel morfin, men er mellem 50 og 100 gange mere potent.

Eksponeringen kan være sket, ved at børnene har sovet på måtter, som har været i kontakt med stoffet.

Ved en ransagning blev der fundet et kilo fentanyl, som var lagt oven på en bunke måtter i et skab.

Desuden blev der fundet stoffer i et hulrum under gulvet i daginstitutionen.

Det smertestillende stof fentanyl er mellem 50 og 100 gange så potent som morfin. I New York menes stoffet at være årsagen til, at en etårig dreng er død. (Arkivfoto).

Dagplejeleder anholdt

Foruden den 38-årige mand er lederen af daginstitutionen, en kvinde ved navn Grei Mendez, og en lejer i bygningen blevet anholdt.

Desuden leder politiet efter kvindens mand.

Han blev set forlade dagplejen med to fulde indkøbsposer i favnen, få minutter efter at Grei Mendez havde fortalt ham, at hun ikke kunne få kontakt til børnene.

Ifølge hendes advokat er hun ikke selv involveret i handlen med stoffer.

Hun gik i panik, da børnene ikke vågnede op fra deres lur, og fortalte derfor sin mand om det.

Powered by Labrador CMS