Fortnite-skaber lokkede børn

Epic Games har i sine spil fået børn til at lave utilsigtede køb, lyder det fra amerikansk handelstilsyn.

Udgivet Opdateret

Epic Games, der blandt andet står bag Fortnite, skal betale 520 millioner dollar som del af et forlig med det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC).

Det oplyser FTC i en pressemeddelelse.

- Epic Games brugte privatlivskrænkende indstillinger og vildledende brugerflader, der narrede brugere, heriblandt teenagere og børn, siger FTC formand Lina Khan i pressemeddelelsen.

Bøden svarer til omtrent 3,6 milliarder danske kroner.

Krænkede børns privatliv

Spilgiganten var anklaget for at lokke spillere til at lave utilsigtede køb samt for at bryde en lov om børns privatliv på internettet.

Forliget består af en bøde på 275 millioner dollar samt refunderinger for 245 millioner dollar.

Bøden bliver af FTC kaldt for den største nogensinde for at bryde en af tilsynets regler.

Epic Games er en af de ældste computerspilsudviklere. Det blev grundlagt i 1991.

Sådan sikrer du dig på nettet

Her får du fem gode råd til, hvordan du optimerer sikkerheden på dine enheder og undgår at blive hacket:

1. Beskyt dig mod skadelige programmer med et antivirusprogram: Et antivirusprogram er et sikkerhedsprogram, som beskytter både din pc, smartphone og tablet mod virus. Sikkerhedsprogrammet forhindrer også hackere i at snuse i dine data, aflytte din kommunikation og følge med i, hvor du befinder dig.

2. Hold dine enheder opdateret: Hackere og skadelige programmer udnytter sikkerhedshuller i programmer, apps og styresystemer. Derfor skal du holde både dine programmer, apps og styresystemer opdateret.

3. Vær opmærksom på uopfordrede mails: Du kan ikke være sikker på, at en mail kommer fra den, der står som afsender. Links i en mail kan lede dig andre steder hen, end det de umiddelbart viser. Vær derfor varsom med at klikke på links eller følge anvisninger i en e-mail, du får tilsendt uopfordret.

4. Brug gode passwords: Beskyt adgangen til dine enheder med en lang adgangskode, som både indeholder tal, tegn og bogstaver. Brug forskellige passwords til forskellige tjenester. Så undgår du, at afsløringen af et enkelt password giver adgang til alle dine tjenester. Skift password jævnligt.

5. Undgå åbne trådløse netværk: hvis et trådløst netværk ikke er beskyttet med kryptering, kan en hacker på netværket se, hvad alle andre sender. Bruger du eksempelvis et åbent netværk på en café, henter din telefon, tablet eller computer måske en mail samtidig. Det kan give en hacker mulighed for at opsnappe adgangskoden til din mailkonto. Brug åbne netværk af typen WPA eller WPA2.

Kilder: Rådet for Digital Sikkerhed

For nylig investerede Pengetanken bag Lego, Kirkbi, en milliard dollar - 6,8 milliarder kroner - i Epic Games.

Børn er blevet lokket til at foretage utilsigtede køb af Epic Games.
Børn er blevet lokket til at foretage utilsigtede køb af Epic Games.
Powered by Labrador CMS