Giver vilde dyr skylden

De vilde dyr er blevet en del af spillet om borgmesterposten

Virginia Raggi er på genvalg til borgmesterposten i Rom.
Virginia Raggi er på genvalg til borgmesterposten i Rom.
Udgivet Opdateret

En borgmesterkandidat i problemer før et valg antyder, at hendes politiske modstandere udnytter byens kvaler med vilde dyr i valgkampen mod hende.

Historien stammer fra Rom i Italien, og The Guardian skriver, at de vilde dyr er lokale vildsvin. Borgmesterkandidaten hedder Virginia Raggi, og hun er på genvalg i Rom, efter at hun i 2016 blev valgt som byens borgmester.

Blev løfterne holdt?

Da hun blev valgt, var det på baggrund af et løfte om at gøre Rom beboelig igen, og noget tyder på, at det ikke er gået som håbet.

The Guardian skriver, at historiske monumenter er malet til med graffiti, vejene er fyldt med huller, og så er der de vildsvin, der til tider holder sig til udkanten af byområder, i jagten på mad blandt skraldet, og til andre tider går mere direkte til værks.

The Guardian skriver, at der er spottet vildsvin i nærheden af en lokal skole og foran landets udenrigsministerium, og at en kvinde blev omringet af vildsvin tilbage i maj i en naboby til Rom. Dyrene stjal kvindens indkøbsposer og spiste det, de kunne derfra.

Hvem har skylden?

Ifølge The Guardian stammer et andet af de seneste eksempler fra en forstad til Rom.

Her mødte de lokale 13 vildsvin, der gik tur ved siden af mennesker og køretøjer i byen, og på nettet kan man læse forslag om, at byen måske burde indføre vildsvinestier i stedet for cykelstier.

Et billede fra den 23. september i Rom illustrerer, at byen har fået besøg af vildsvin.
Et billede fra den 23. september i Rom illustrerer, at byen har fået besøg af vildsvin.

Der er valg til borgmesterembedet i Rom i oktober, og Virginia Raggi langer nu ud efter naboregionen Lazio.

The Guardian skriver, at Virginia Raggi slet og ret mener, at naboregionen lader deres bestand af vildsvin løbe løbsk, hvilket går ud over Rom.

Modstandere godter sig

Borgmesteren antyder også, at hendes politiske modstandere udnytter en situation, hun ikke er herre over, i deres forsøg på at tage magten over byen fra hende.

- Mine modstandere fortsætter med at pålægge mig ansvaret for billeder og videooptagelser af vildsvinene i Rom, lyder det fra Virginia Raggi, ifølge The Guardian.

Da en kvinde i maj fik sine varer stjålet, og spist, af vildsvin, skete i det nabobyen Formello, der har egen borgmester, og Virginia Raggi siger, at det stadig er hende, der får skylden for vildsvinenes hærgen i Formello, skønt hun ingen politisk magt har over byen.

Kan det afgøre valget?

Det er uvist, om de vilde dyr får nogen reel indflydelse på borgmestervalget.

The Guardian skriver, at Virginia Raggi i skrivende stund er nummer 3 af 4 kandidater i meningsmålingerne til borgmesterposten.

Det forventes, at ingen af de fire kandidater står til at få mere end 50% af stemmerne ved første runde af valget.

Det betyder, at de to kandidater med flest stemmer skal ud i et nyt valg, den 13. oktober, før man finder ud af, hvem der skal være borgmester i Rom.

The Guardian skriver, at to af kandidaterne til posten, Roberto Gualtieri og Carlo Calenda, begge lover, at bliver de valgt, vil de rydde op i byen, præcis som Virginia Raggi lovede, før hun blev valgt i 2016.

The Guardian skriver, at Rom havde bedst held med at holde byen ren, da store dele af verden var lukket ned i forbindelse med coronapandemien i 2020.

Nu, hvor verden er begyndt at åbne mere op, er skraldet dog igen begyndt at flyde i Roms gader.

Powered by Labrador CMS