Harvey Weinstein vil anke

Harvey Weinstein nægter sig skyldig i voldtægt, som han blev kendt skyldig i mandag. Nu anker han kendelsen

Udgivet Opdateret

Den tidligere filmproducer Harvey Weinstein, som lige nu sidder i fængsel for en række overgreb og voldtægter, har anket beslutningen fra et nævningeting om at kende ham skyldig i endnu en voldtægt.

Det oplyser Weinstein-talsmand Juda Engelmayer.

- Harvey er naturligvis skuffet over kendelsen. Han ved, hvad der skete, og hvad han aldrig har gjort, siger han.

- Ved beretningen fra første offer er der et stærkt grundlag for en ankesag, for logistikken i tidsforløbet og stedet for den angivelige hændelse giver simpelthen ingen mening.

Yderligere to kvinder 

Weinstein blev mandag kendt skyldig i én voldtægt, mens han blev frifundet i en anden.

Desuden var nævningetinget ikke i stand til at nå frem til en dom i to andre sager, der involverer yderligere to kvinder. De sager kan ende med at skulle gå om.

- Harvey er taknemmelig for nævningetingets arbejde med de andre forhold, og han er fast besluttet på at forsætte sin juridiske kamp for i sidste ende at bevise sin uskyld, siger Juda Engelmayer.

Weinstein blev kendt skyldig i tre tiltalepunkter vedrørende kvinden, som han skulle have voldtaget.

Tvunget til oralsex

Ud over voldtægt skulle han have tiltvunget sig oralsex og seksuel penetration med et fremmedlegeme.

Weinstein blev for fem år siden ansigtet på #MeToo-bevægelsen, da en række kvinder i filmbranchen anklagede ham for overgreb.

Den tidligere filmmogul blev i 2020 idømt 23 års fængsel ved en domstol i delstaten New York. I New York blev han kendt skyldig i voldtægt og overgreb.

Havde sex med Weinstein

Han har indtil videre afsonet to år af den dom.

Hans forsvarsadvokater argumenterede under sagen i Los Angeles for, at kvinderne havde sex med Weinstein, fordi de mente, at det kunne fremme deres karriere.

De siger, at det var en del af en omfattende kultur i filmbranchen. I to tilfælde siger advokaterne også, at anklagerne er fabrikeret.

Harvey Weinstein da han ankom til en retssag i New York City, hvor han var anklaget for seksuelle overgreb. (Arkivfoto).
Harvey Weinstein da han ankom til en retssag i New York City, hvor han var anklaget for seksuelle overgreb. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS