Kilder: Putin klar til stor aftale

En udløbet aftale om korneksport skal blandt andet diskuteres, når Putin og Erdogan mødes den 4. september.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan (til venstre), og Ruslands præsident, Vladimir Putin (til højre), under et møde i Usbekistan i september 2022. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skal mødes i næste uge - den 4. september.

Det siger to unavngivne tyrkiske kilder til nyhedsbureauet Reuters.

De to ledere skal ifølge en af kilderne diskutere krigen i Ukraine samt den aftale, der frem til juli sikrede ukrainsk korneksport via Sortehavet.

Mødet ventes at finde sted i den russiske by Sotji.

Aftale udløb

Kornaftalen mellem Rusland og Ukraine blev indgået sidste sommer. Den blev forhandlet på plads med FN og Tyrkiet som mæglere.

Aftalen sikrede korneksport fra de to lande til globale markeder - herunder Afrika, som er stærkt afhængig af korn fra de to store eksportører.

Den 17. juli i år udløb aftalen.

Siden da har Rusland blokeret korneksporten fra Ukraine. Rusland har også gennemført en række angreb mod ukrainsk infrastruktur i Sortehavet.

Afviser mangel

Det russiske præsidentkontor har torsdag afvist, at fødevaremangel i Afrika har noget med Rusland at gøre. Det skriver Reuters.

Ifølge Dmitrij Peskov, talsmand for præsidentkontoret, er beskyldningerne "fuldstændig ubegrundede, de er forkerte og et bevidst forsøg på at forvrænge virkeligheden". Det siger han torsdag.

Blandt verdens største

- Manglen på korn og mad på det afrikanske kontinent har ikke noget at gøre med vores land, tilføjer Peskov ifølge Reuters.

Ukraine og Rusland er to af verdens største eksportører af korn.

Krigen mellem de to lande har stået på i over halvandet år.

Powered by Labrador CMS