Kynisk Putin

Det er verdens fattigste, der har brug for korn fra Ukraine, siger fødevareminister

Udgivet Opdateret

Der er ikke udsigt til, at kornaftalen mellem Ukraine og Rusland bliver genoptaget lige foreløbig.

Sådan lyder det fra fødevareminister Jacob Jensen (V), der tirsdag er til ministermøde i Bruxelles. Her er han og hans europæiske kolleger blevet orienteret om situationen med korneksport fra Ukraine.

Kornaftalen mellem Ukraine og Rusland bliver ikke genoptaget lige foreløbig.
Kornaftalen mellem Ukraine og Rusland bliver ikke genoptaget lige foreløbig.

- Vi har diskuteret den situation, der er opstået, efter at Rusland helt bemærkelsesværdigt har opsagt den her kornaftale. Vi har også diskuteret den nyeste udvikling med bombardementer omkring Donau.

- Det er tydeligt, at russerne ikke har nogen interesse i den her aftale. De har kun den interesse at bruge fødevarer som en del af krigen og dermed som et våben. Det er meget kynisk. Det er verdens fattigste, der har brug for korn fra Ukraine, siger Jacob Jensen.

Angrebet flere gange

Rusland meddelte 17. juli, at landet ikke ville forlænge den aftale med Ukraine, som har sikret, at skibe med korn ikke blev ramt af krigshandlinger.

Siden har Rusland flere gange angrebet den ukrainske havneby Odesa, og senest er byen Reni ved Donau-floden blevet angrebet.

Ikke givet op

- Nej, man har ikke givet op. Men det er jo tydeligt at se, at russerne ikke har en interesse i, at aftalen bliver forlænget, siger den danske fødevareminister.

Powered by Labrador CMS