Ny strejke: Ferien kan blive bøvlet

Kabineansatte hos Ryanair strejker fredag, fordi de er utilfredse med deres løn og arbejdsvilkår

Udgivet Opdateret

127 Ryanair-afgange ind og ud af Charleroi-lufthavnen nær Bruxelles i Belgien måtte fredag aflyses på grund af en strejke blandt kabinepersonalet.

Strejken handler om dårlig løn og dårlige arbejdsforhold og er varslet til at vare tre dage.

Kan også påvirke Spanien og Portugal

Også i Spanien og Portugal har Ryanair-ansatte luftet deres utilfredshed og indledt en strejke.

- Vores forhold er forfærdelige. Vi må ikke engang tage en flaske vand med på flyene, siger Ricardo Penarroias, der er formand for en af det portugisiske kabinepersonales fagforeninger, SNPVAC, til Reuters.

Weekenden kan byde på endnu flere aflysninger, idet Ryanair-personale i Italien og Frankrig også har varslet strejke.

Maner til ro

Michael O'Leary, der er øverste chef hos Ryanair, lader sig dog ikke rokke.

- Vi har planlagt 2500 flyvninger hver dag, og langt størstedelen vil blive gennemført, også selv om en eller anden Mickey Mouse-fagforening strejker i Spanien, eller hvis de belgiske fagforeninger vil strejke, siger han.

Effekten af strejken i Belgien er ikke blevet mindre af, at personalet hos Brussels Airline allerede torsdag indledte en strejke.

Der er tomt ved Ryanairs check-in-skranke i Terminal 1 i lufthavnen i Charleroi i Belgien, hvor selskabets kabinepersonale strejker.
Der er tomt ved Ryanairs check-in-skranke i Terminal 1 i lufthavnen i Charleroi i Belgien, hvor selskabets kabinepersonale strejker.

Ferien kan blive forstyrret

I det hele taget er der meget, der tyder på, at europæiske rejsende må forberede sig på, at ferien kan blive forstyrret af strejker.

Herhjemme har SAS-piloter i Danmark, Norge og Sverige varslet strejke fra på onsdag.

Og både i Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris har nogle personalegrupper truet med flere strejker, hvis ikke de får mere i løn.

Powered by Labrador CMS